Отборът на Борусия Дортмунд оглави временното класиране в Бундеслигата, след

...
Отборът на Борусия Дортмунд оглави временното класиране в Бундеслигата, след
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд излезе начело в Германия след победа над Хофенхайм

Отборът на Борусия Дортмунд оглави краткотрайното класиране в Бундеслигата, откакто реализира победа с 3:1 при визитата си на Хофенхайм. „ Жълто-черните ” удържаха трите точки, макар че в края на срещата Бенсебаини с изкара два бързи жълти картона и остави своите с човек по-малко.

Тимът на Един Терзич поведе в резултата в 18-ата минута, когато Никлас Фюлкруг се разписа, отбелязвайки първия си гол с фланелката на Борусия. Радостта на гостите обаче не търпя доста дълго. Хофенхайм се добра до дузпа в 25-ата минута, която Андрей Крамарич безпроблемно трансформира в гол.

Гостите въпреки всичко съумяха да се отдръпват на отмора с гол преднина, като в добавеното време на първата част Марко Ройс се оказа на вярното място и довкара избита от вратаря топка.

В 71-ата минута Борусия остана с човек по-малко на терена, след Бенсебани бе отхвърлен от игра за втори жълт картон. Въпреки сериозното оставащо време до края на срещата, Дортмунд устиска минималната си преднина, а в продължението на мача даже стигна до трети гол, дело на Риерсон. Той открадна топката в личната си половина и след страховит спринт стигна бързо до противниковата врата, където стражът на домакините не съумя да спре удара му и да предотврати трети гол във вратата си.

Със извоюваните три точки Борусия събра актив от 14 – една повече от Байерн Мюнхен, който е втори. Хофенхайм пък е шести с 12 пункта.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР