Отборът на Борнемут записа първи точки за новия сезон в

...
Отборът на Борнемут записа първи точки за новия сезон в
Коментари Харесай

Борнемут спечели първи три точки и отлепи от дъното - Футбол свят - Англия



Отборът на Борнемут записа първи точки за новия сезон в Англия. До този миг „ черешките” имаха четири загуби от четири мача, само че през днешния ден възпитаниците на Еди Хоу съумяха да победят гостуващия Брайтън с 2:1.

Победата обаче не пристигна по никакъв начин елементарно, откакто домакините трябваше да обръщат резултата от 0:1.

Освен с успеха мачът ще се запомни и с първия гол на ветерана Джърмейн Дефоу след завръщането му на „ Виталити стейдиъм”. Последният гол на нападателя за „ черешките” бе преди тъкмо 5977 дни – 5 май 2001 година, когато Дефоу още веднъж защитаваше цветовете на Борнемут.

Първото полувреме не предложи доста забавни моменти, като двата отбора съумяха да насочат едвам един прецизен удар в границите на двете порти и той бе дело на домакините.

Втората част обаче, двата отбора демонстрираха надалеч по-солидна игра и разумно пристигнаха и головете. Гостите поведоха в 55-ата минута посредством Соли Марч, който се разписа с глава. Той бе прецизен след прелестно центриране на Паскал Грос, който бе един от най-активните в редиците на гостите.

В 65-ата минута пристигна и един от най-ключовите моменти в мача, когато на терена се появи Джордън Айб за домакините. Именно тази промяна промени развоя на срещата, като някогашният футболист на Ливърпул се оказа с съществена роля за идващите два гола на своите.

Айб първо асистира на Андрю Сърман, който изравни след страхотна композиция, а 73-ата Джърмейн Дефоу вкара първия си гол за Борнемут след завръщането си, с който обезпечи и първите точки за „ черешките” през сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР