Отборът на Берое успя да поднесе една от най- големите

...
Отборът на Берое успя да поднесе една от най- големите
Коментари Харесай

Изненадата е факт! Берое съсече Локо Пд насред „Лаута”

Отборът на Берое съумя да сервира една от най- огромните изненади в efbet Лига от началото на сезона. Старозагорци, които нямаха победа в цели седем следващи мача, се постановиха над водача във краткотрайното класиране Локомотив Пловдив на „ Лаута ”. Берое завоюва трите точки с 2:1 след голове на Вини Трибуле и Сантяго Годой през първата част, а в продължението на срещата Димитър Илиев вкара почетния гол за „ смърфовете ”.

Така домакините продължиха отрицателната си серия и към този момент не познават усета на успеха в четвърти следващ мача.

Въпреки провалянето обаче, към този момент Локомотив Пловдив остава водач във краткотрайното нареждане, само че може да бъде преместен от първата позиция, в случай че преследвачът Черно море се наложи на Левски в София.

Очаквано срещата стартира с домашен напън, като играчите на Александър Томаш стигнаха до стопроцентова обстановка още в 5-ата минута на мача. След центриране в наказателното поле, вратарят на гостите се извиси над всички и за момент улови топката, само че по-късно я изпусна и я „ подари ” на Хорхе Сегура..

Минута по-късно Джовани бе изведен в наказателното поле и останал самичък против вратаря на гостите, стреля, само че не съумя да го преодолее. Последва нов шут на футболист в „ черно и бяло ”, само че и той бе избавен от Ачинели.

Отборът на Локомотив продължи да диктува събитията на терена, само че без да заплашва съществено противниковата врата. В 27-ата минута домакините бяха покрай това сами да си сътворят главоболия пред личната си врата. Хорхе Сегура остави привидно безобидна топка за своя вратар Хоркаш. Той реши да я почисти мощно напред, само че вместо това я прати в тялото на Сегура. След рикошет Хоркаш въпреки всичко съумя да улови коженото кълбо и да предотврати автогол.

Стражът на домакините обаче нямаше какво да направи в 29-ата минута, когато гостите изненадващо излязоха напред в резултата. След центриране от ъглов удар, защитата на домакините не се оправиха изключително добре с изчистването на топката. Тя попадна в Трибуле, който от няколко метра  нямаше никакви проблеми да я празненство в мрежата за 1:0 в интерес на „ зелените ”.

Джовани имаше страхотна опция да изравни резултата в 39-ата минута, само че техничният му удар рикошира в защитник на гостите и излезе в ъглов удар.

Няколко минути преди почивката Берое стигна до втори гол посредством Сантяго Годой, който обаче в началото бе анулиран. Вини Трибуле се оправи доста добре с защитник на домакините отляво по нападението на Берое и центрира паралелно на голлинията. Годой изпревари индивида, който отговаряше за него във вратарското поле и от няколко метра не остави шансове на Хоркаш. Страничният рефер обаче алармира за засада.

Последва дълъг обзор на обстановката благодарение на ВАР, като в последна сметка телевизионните повторения демонстрираха, че Годой е бил в постоянна позиция и голът на гостите бе зачетен.

На почивката Александър Томаш направи две промени в състава си като в игра се появиха Алфа Конте и Лео Сена. Последният обаче остана на терена единствено няколко минути, откакто получи контузия и бе наложително сменен в 51-ата минута от Ивайло Иванов.

В 59-ата минута Петър Андреев проби доста добре отдясно, нахлу в наказателното поле и центрира остро към Димитър Илиев. Нападателят стреля с глава, само че прати топката над вратата.

Точно 10 минути по-късно Берое бе доста покрай това да направи резултата типичен. След офанзива отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където футболист на гостите я прескочи, предоставяйки я на непокрития Енцо Ойос. Играчът на Берое стреля без закъснение, пращайки топката на сантиметри над напречната греда.

В оставащите моменти до края на дуела на стадион „ Локомотив ” играта се накъса много, като това несъмнено бе по усета на гостите, които се опитваха да бавят времето при всяка комфортна опция.

В последна сметка офанзивите на домакините не носеха съвсем никаква заплаха за вратаря на гостите от Стара Загора, като след почивката той нямаше съвсем никаква работа.

Така Берое съумя да резервира удобната си преднина до края на постоянното време. В продължението на срещата обаче, защитата на старозагорци се пропука и Димитър Илиев понижи пасива на домакините. Георги Минчев смъкна с глава към тарана, който стреля тъкмо за 1:2. В последната офанзива в срещата още веднъж Илиев стреля доста мощно, само че вратарят на гостите избави. Веднага по-късно основният рефер свири завършек на мача.

FT ЛОКО ПД – БЕРОЕ 1:2

0:1 Трибуле 29', 0:2 Годой 45', 1:2 Илиев 90'

14-и кръг, efbet Лига

Стадион: „ Локомотив ”, Пловдив

Рефер: Мартин Великов

Локомотив Пловдив : 23 Динко Хоркаш, 44 Ангел Лясков, 91 Хорхе Сегура, 4 Мартин Паскалев, 71 Оливер Камдем, 6 Христо Иванов, 21 Евандро Коста, 10 Джовани Маркес, 7 Бабакар Дион, 14 Димитър Илиев, 9 Георги Минчев

Старши треньор: Александър Томаш

Берое : 23 Родриго Ачинели, 2 Густаво Де Асис, 3 Франко Минго, 5 Лучиано Скуадроне, 6 Джорди Мерлин, 9 Сантиаго Годой, 10 Енцо Хойос, 11 Джани Тума, 17 Едуин Рамос, 24 Стефан Гаврилов, 91 Винни Трибулет

Старши треньор: Хосе Луис Ачиари
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР