Отборът на Берое (Стара Загора) постигна очаквана, но изключително трудна

...
Отборът на Берое (Стара Загора) постигна очаквана, но изключително трудна
Коментари Харесай

Берое се измъчи, но успя да се справи с Черно море Тича

Отборът на Берое (Стара Загора) реализира предстояща, само че извънредно сложна победа в дуела си от IX кръг на постоянния сезон в Националната Баскетболна Лига, откакто се наложи при семейството си на Черно море Тича (Варна) с 86:85 (21:18; 31:29; 18:17; 16:21).

Остин Прайс се отличи с „ дабъл-дабъл “ за старозагорци – 20 точки и 11 битки, Реджър Дауел и Антъни Уолкър вкараха по 12 точки, а Иван Лилов и Трей Моузес приключиха с по 10 точки.

Симеон Илиев се отличи с 18 точки и 10 битки за гостите от морската ни столица, а Джеймс Гавин означи 21 точки.

Въпреки предварителните упования за елементарен триумф, баскетболистите на Берое трябваше да потреперят безусловно до последния съдийски сигнал преди да се поздравят с успеха.

Двубоят вървеше извънредно равностойно, като след 30 минути игра старозагорци водеха единствено с шест точки – 70:64. „ Моряците “, от своя страна, нанесоха своя удар при започване на заключителната четвърт, когато осъществиха серия от 19:0, с която освен заличиха пасива си, само че и съумяха да поведат с 13 точки – 83:70 при малко повече от четири минути до края.

Последва спиране за домакините, след което възпитаниците на Любомир Минчев усъвършенстваха доста представянето си, като на собствен ред осъществиха отлична серия от 16:2, в това число и панер 3 секунди преди сирената на Уолкър, с което Берое стигна до успеха – 86:85.
СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР