Отборът на Байерн Мюнхен разгроми Барселона с 8:2 в четвъртфинален

...
Отборът на Байерн Мюнхен разгроми Барселона с 8:2 в четвъртфинален
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен разгроми Барселона с 8:2 и е на полуфинал в Шампионската лига |

Отборът на Байерн Мюнхен разгроми Барселона с 8:2 в четвъртфинален конфликт от Шампионската лига, игран на стадион " Луж " в Лисабон. Съперникът на баварците ще бъде излъчен през днешния ден в дуела сред Манчестър Сити и Лион.
Каталунците първи имаха опция да открият, само че Жером Боатенг и вратарят Мануел Нойер групово се оправиха с рисково подаване на Сержи Роберто.

Малко по-късно баварците поведоха посредством Томас Мюлер, който разигра с Роберт Левандовски и осъществя с левия крайник. Отговорът на " блаугранас " не закъсня и Давид Алаба си означи автогол след подаване на Жорди Алба. И пред двете порти имаше обстановки за гол, само че Байерн бе този, който си върна задатъка посредством Иван Перишич, чийто мощен изстрел с левия крайник прониза Марк-Андре тер Стеген.

Германският вратар трябваше да вади скоро още веднъж топката от вратата си след шут на Серж Гнабри, а скоро след дейният Мюлер също записа името си измежду голмайсторите след поредна неточност в защитата на Барса. Възпитаниците на Кике Сетиен върнаха едно от попаденията посредством Луис Суарес, който размина Боатенг и с левия крайник преодоля Нойер, само че това беше и последния прекрасен момент в дуела за испанския гранд.

Джошуа Кимих означи пети гол за Байерн от близка отдалеченост след асистенция на Алфонсо Дейвис, а в края се развихри Филипе Коутиньо, който играе чартърен в немския първенец точно от Барселона. Той даде първо асистенция за Левандовски за гол номер 14 на поляка в шампионата през тази година, а по-късно самичък вкара две попадения, с цел да оформи разгромния резултат за Ханзи Флик и компания.

Любопитен факт е, че в предходните си конфликти, спечелилият всред Байерн и Барса е печелил и ШЛ след това. Каталунците отпаднаха за пета поредна година на четвъртфиналите в съревнованието след Атлетико Мадрид (2016), Ювентус (2017), Рома (2018) и Ливърпул (2019). Другата полуфинална двойка е сред ПСЖ и Република България Лайпциг.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР