Отборът на Байерн Мюнхен победи РБ Лайпциг с 2:0 в

...
Отборът на Байерн Мюнхен победи РБ Лайпциг с 2:0 в
Коментари Харесай

Байерн се справи с 10 от Лайпциг и оглави Бундеслигата

Отборът на Байерн Мюнхен победи Република България Лайпциг с 2:0 в дуел от 10-ия кръг на Бундеслигата. "Баварците " натрупатха 23 точки и оглавиха краткотрайното класиране, изпреварвайки позволилия поредна неточност отбор на Борусия Дортмунд, който остана с 20.

Тимът на Лайпциг пък заема третата позиция с 19 точки.

За Байерн това бе трета поредна победа в шампионата след двата хикса, които тимът направи по-рано през сезона. Съставът на Република България Лайпциг пък прекъсна серията си от четири следващи триумфа в Бундеслигата.

Лайпциг игра с човек по-малко от 13-ата минута, когато Вили Орбан получи пряк червен картон.

За успеха на Байерн се разписаха Хамес Родригес в 19-ата и Робърт Левандовски в 38-ата минута.

Домакините първи стигнаха до добра опция в мача. Хави Мартинес прати топката покрай лявата греда на вратата на съпернтика в 9-ата минута.

В 13-ата гостите останаха с човек по-малко. Вили Орбан спря с нарушаване Ариен Робен, който се откъсваше очи в очи с вратаря. Орбан получи пряк червен картон, а реферът употребява и състемата за видео повтаряне, с цел да вземе дефинитивно решение за обстановката.

Малко по-късно Робен още веднъж заплаши вратата на Република България Лайпциг, само че не съумя да преодолее стража на съперника. Холандецът обаче откри чудесно Хамес Родригес в 19-ата минута и той не сгреши, с цел да даде преднина от 1:0 за Байерн Мюнхен.

Вторият гол за домакините падна в 38-ата, когато Робърн Левандовски бе изведен добре и възползвайки се от пробойните в защитапа на Република България Лайпциг, вкара за 2:0 за "баварците ".

До почивката и Матс Хумелс можеше да се разпише след удар с глава, само че пропусна.

През второто полувреме домакините пропуснаха още шансове за ново попадение, само че по този начин и не можаха да усилят задатъка си. В 50-ата минута Давид Алаба овладя топката и стреля, само че на сантиметри от лявата греда.

Ариен Робен на собствен ред пропиля опция за гол в 71-ата минута, а в 82-ата и Хамес Родригес прати топката над вратата на Република България Лайпциг.

В 90-ата минута Тиаго Алкантара получи комфортен пас и стреля рисково с глава, само че също бе неакуратен и резултатът остана 2:0 за Байерн Мюнхен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР