Отборът на Байерн Мюнхен надигра Тотнъм с гръмкото 7:2 на

...
Отборът на Байерн Мюнхен надигра Тотнъм с гръмкото 7:2 на
Коментари Харесай

Неудържим Гнабри поведе Байерн към разгром над Тотнъм

Отборът на Байерн Мюнхен надигра Тотнъм с гръмкото 7:2 на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “ в дуел от група В на Шампионската лига.

„ Шпорите “ стартираха въодушевено срещата и поведоха след гол на Хюн-Мин Сон в 12-та минута. Само три по-късно обаче баварците възвърнаха равенството след отличен изстрел на Джошуа Кимих, който не остави шансове на Юго Лорис. Домакините бяха по-активният тим на терена в идващите минути и пропуски на Хари Кейн и Танги Ндомбеле лишиха отбора от подобаващ задатък. Гостите, водени от Нико Ковач, последователно изравниха играта и в заключителните мигове на първата част Роберт Левандовски осъществя дежурното си попадение, с цел да даде значим задатък за немския първенец преди почивката.

След нея на терена имаше единствено един тим, а Серж Гнабри открадна шоуто с четири гола. Бързоногото крило вкара на два пъти – първо с десния, а след това и с левия крайник в границите на две минутки, с цел да обезпечи удобен задатък на мюнхенци, преди Кейн да върне очакванията на Маурисио Почетино и компания след тъкмо изпълнена дузпа. Преди това основният арбитър на срещата Клеман Тюрпен се съветва с ВАР, с цел да се увери в решението си. Малко по-късно френският съдия още веднъж се допита до системата за видеоповторение, само че не уточни бялата точка след подозрения за нарушаване против „ виновника “ за дузпата на Тотнъм по-рано Кингсли Коман.

„ Шпорите “ се активизираха след второто си попадение и Кристиан Ериксен, който се появи като запаса, насочи рисков удар към вратата на Байерн, избавен от Мануел Нойер. Това, сякаш, се оказа и последният прекрасен миг в мача за домакините, които се сринаха в последния четвърт час и позволиха нови три гола в мрежата си. Първо Гнабри оформи хеттрика си след чудесно дълго подаване на Тиаго Алкантара, а Левандовски вкара за повторно след асистенция на Филипе Коутиньо. Това не беше всичко, откакто Гнабри се разписа за крайното 7:2.

Това беше втората най-голяма победа като посетител на Байерн в Шампионската лига, като през 2014 отборът не остави шансове на Рома, надигравайки го със 7:1 посред „ Олимпико “. Баварският исполин е към този момент с две победи след първите си две срещи в групата, до момента в който лондончани остават без триумф след равенството си на старта с Олимпиакос. Гръцкият отбор отстъпи на Цървена звезда в Белград с 1:3 и по този начин, също сходно на Тотнъм, остава с една точка. В идващия кръг Байерн гостува на Олимпиакос, а Тотнъм приема вкъщи Цървена звезда.

Ето и всички останали срещи от довечера:
Група A:
Реал Мадрид – Брюж 2:2
Галатасарай – ПСЖ 0:1
Група C:
Аталанта – Шахтьор Донецк 1:2
Манчестър Сити – Динамо Загреб 2:0
Група D:
Ювентус – Байер Леверкузен 3:0
Локомотив Москва – Атлетико Мадрид 0:2. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР