Отборът на Барселона спечели с 2:0 домакинството си на Алмерия

...
Отборът на Барселона спечели с 2:0 домакинството си на Алмерия
Коментари Харесай

Левандовски пропусна дузпа, но Барселона се справи с Алмерия в последния мач на Пике

Отборът на Барселона завоюва с 2:0 семейството си на Алмерия в мач, който ще се запомни с обстоятелството, че бе последният в кариерата на бранителят на " каталунците " Жерар Пике.

През седмицата 35-годишният защитник изненадващо разгласи, че стопира с футбола след този дуел. Тази вечер на " Камп Ноу " Пике стартира мача като титуляр и остана на терена до 85-та минута, когато бе сменен под бурните аплодисменти на последователите на " каталунците ".

След последния съдийски сигнал пък юношата на клуба получи микрофон, на който да изкаже своите благодарности към почитателите и да се сбогува с тях.

Самият дуел пък можеше да започва по желан метод за Барса, които получиха право да изпълнят дузпа още в началните минути на срещата, само че Роберт Левандовски пропусна от бялата точка.



Логичното обаче се случи в 48-та минута, когато Усман Дембеле получи на десния фланг, влезе във вътрешността и с акуратен удар по земя с левия крайник даде задатък на Барселона.

Малко откакто измина един час игра пък Френки Де Йонг удвои задатъка на " каталунците ", разписвайки се при добавка след удар на Ансу Фати.

С триумфа Барселона краткотрайно оглави класирането в Ла Лига с 34 точки преди дуела на Реал Мадрид на следващия ден, до момента в който Алмерия заема 15-та позиция с 13 пункта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР