Отборът на Барселона се завърна към победите в испанското футболно

...
Отборът на Барселона се завърна към победите в испанското футболно
Коментари Харесай

Барселона прекъсна сушата си без гол в Ла Лига и надви минимално Атлетико Мадрид

Отборът на Барселона се завърна към успехите в испанското футболно състезание, откакто надигра с 1:0 като хазаин Атлетико Мадрид в дербито на 30-ия кръг.

По този метод " каталунците " сложиха и завършек на серията си от три следващи дуела във всички шампионати, в които не успяваха да отбележат гол.

Успехът възвърне и задатъка на Барса от 11 точки пред втория Реал Мадрид в класирането на Ла Лига, до момента в който Атлетико остава на 3-а позиция, макар че позволи първото си проваляне в шампионата от 8 януари насам.

Двубоят стартира по-добре за " дюшекчиите ", които можеха да открият резултата още в 1-а минута, само че за тяхно отчаяние ударът на Антоан Гризман се отби от напречната греда.

В 35-а минута още веднъж Гризман беше доста покрай това да даде задатък на Атлетико, само че този път видя по какъв начин изстрелът му бива отразен от вратаря Марк Андре Тер Щеген.

Противно на този процес на срещата пък в 44-а минута Феран Торес даде задатък на Барселона, откакто се разписа с акуратен удар от границата на наказателното поле, който не остави шансове за реакция на Ян Облак.

След почивката точно " каталунците " сътвориха по-интересни обстановки, само че с пропуски от отлични позиции се регистрираха Гави и Рафиня.

Въпреки тези пропилени благоприятни условия Барселона удържа минималния си задатък и направи решителна стъпка към спечелването на своята първа купа в Ла Лига от сезон 2018/19 и първа под управлението на някогашния футболист на отбора Шави Ернандес, който пое тима през ноември 2021-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР