Барселона се справи с Наполи и продължава надпред за Лига Европа

...
Отборът на Барселона се класира за осминафиналите на Лига Европа,
Коментари Харесай

Отборът на Барселона се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като победи Наполи с 4:2 в реванша между двата тима и отстрани съперника си с общ резултат 5:3. Първият двубой в Испания преди седмица завърши при равенство 1:1, но в ответния мач в Неапол каталунците доминираха и стигнаха до убедителен успех.

Тимът на Шави започна отлично двубоя и дръпна с два гола само за 13 минути след попадения на Жорди Алба и Френки де Йонг. Лоренцо Инсиние върна домакините в мача с точно реализирана дузпа в 23-та минута, но точно преди почивката Жерард Пике възстанови аванса от два гола на Барселона. В 59-та минута новото попълнение на каталунците Пиер-Емерик Обамеянг сложи точка на спора с четвърти гол във вратата на Наполи, а три минути преди края на редовното време Матео Политано оформи крайното 2:4.

В Атина украинският полузащитник на Аталанта Руслан Малиновски показа послание "Без война в Украйна" на фланелката си, след като отбеляза гол за италианския отбор в мача от Лига Европа срещу Олимпиакос. Футболистът вдигна фланелката си, за да покаже посланието, след като вкара първия от двата си гола в 67-та минута за победата на своя отбор с 3:0.
Руслан Малиновски
Испанският съдия Карлос дел Серо Гранде не наказа Малиновски с жълт картон за действията му. Преди мача Малиновски написа в профила си в Twitter: "Украйна е атакувана точно СЕГА. Моля, разпространявайте информацията и се молете за нашата страна!".

След изиграването на реваншите от плейофите в Лига Европа и Лига на конференциите станаха ясни всички участници в осминафиналите на двата турнира. Жребият за осминафиналите ще се тегли днес в Нион, а мачовете ще се изиграят на 10 и 17 март.

Резултати от Лига Европа:

Наполи - Барселона 2:4 (общ резултат 3:5)

Бетис - Зенит 0:0 (3:2)

Рейнджърс - Борусия Дортмунд 2:2 (6:4

Брага - Шериф 2:0 (2:2, 3:2 след дузпи)

Реал Сосиедад - Лайпциг 1:3 (3:5)

Динамо Загреб - Севиля 1:0 (2:3)

Олимпиакос - Аталанта 0:3 (1:5)

Лацио - Порто 2:2 (3:4)

Всички участници в осминафиналите: Барселона, Лайпциг, Аталанта, Брага, Порто, Рейнджърс, Бетис, Севиля, Уест Хям, Лион, Монако, Байер Леверкузен, Айнтрахт Франкфурт, Спартак Москва, Цървена Звезда, Галатасарай.

Резултати от Лига на конференциите:

Карабах - Олимпик Марсилия 0:3 (1:6)

Бодьо/Глимт - Селтик 2:0 (5:1)

Макаби Тел Авив - ПСВ Айндховен 1:1 (1:2)

Партизан - Спарта Прага 2:1 (3:1)

Рандерс - Лестър Сити 1:3 (2:7)

ПАОК - Мидтиланд 2:1 (2:2, 5:3 след дузпи)

Витес - Рапид Виена 2:0 (3:2)

Славия Прага - Фенербахче 3:2 (6:4)

Всички участници в осминафиналите: Славия Прага, Лестър Сити, Олимпик Марсилия, ПАОК, ПСВ Айндховен, Витес, Бодьо/Глимт, Партизан, ЛАСК, Гент, Копенхаген, Рен, Рома, АЗ Алкмаар, Фейенорд, Базел. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР