Отборът на Барселона е последният полуфиналист за Купата на Краля.

...
Отборът на Барселона е последният полуфиналист за Купата на Краля.
Коментари Харесай

Барселона победи Еспаньол с 2:0 и е на полуфинал за Купата на Краля

Отборът на Барселона е последният полуфиналист за Купата на Краля. Седмица след загубата си като посетител на Еспаньол с 0:1, селекцията на Ернесто Валверде реализира нужния реванш. Публиката на " Камп Ноу " стана очевидец на триумф с 2:0, който се оказа изцяло задоволителен за постигането на по този начин жадуваната цел.

" Блаугранас " си свърши работата още до 25-ата минута, когато точни в мрежата на " папагалчетата " бяха Луис Суарес и Лионел Меси. Триумфът на домакините можеше да бъде и по-изразителен, само че мощен мач направи съперниковият вратар Пау Лопес.

Каталунското дерби ще бъде запомнено с дебюта на Филипе Коутиньо през второто полувреме, а също по този начин и със слабото съдийство на рефера Матеу Лаос. Въпросният раздаде куп картони, като не даде червен подобен на Серхио Гарсия, насмалко не контузил тежко Луис Суарес. Арбитърът обаче сгреши и в противоположната посока, откакто в 78-ата минута може би не отсъди дузпа за гостите след прикосновение сред Баптищао и Жорди Алба.

Жребият за идната фаза на конкуренцията ще се тегли в петък. Там компания на Барса вършат Валенсия, Севиля и Леганес.

Очаквано срещата на " Камп Ноу " започва със бурен напън за домакините. Звездите на Барса принудиха своят противник да се отбранява с 10 души малко пред своето наказателно поле, което несъмнено не вещаеше спокойни минути за Пау Лопес...

Секунди, откакто имаше пререкания с основния арбитър, Луис Суарес спомогна на своя отбор да отстрани скромната преднина на " папагалчетата " от " Корнея Ел Прат ". Алейш Видал проби по фланга, след което центрира за непокрития в полето на Еспаньол уругваец. Луисито не пропусна този " златен " късмет и с глава направи 1:0 за селекцията на Ернесто Валверде.

И до момента в който Барса ликуваше, гостите небрежно можеха да отговорят с попадение в мрежата на Силесен. Още в идната офанзива, Жерард Морено се възползва от недоразумение сред Умтити и Пике, и насочи тежък удар, който за негова жал попадна право в обсега на добре пласирания холандски пазач.

Макар и малцина, офанзивите на Еспаньол постоянно завършваха с голова заплаха. Така беше и в 23-ата минута, когато Естебан Гранеро опита без подготовка да шокира Силесен. Мерникът на " Пирата " обаче бе безпределно неакуратен.

Барселона сътвори цялостен поврат в турнирната борба малко след настъпването на 24-ата минута. И кой различен, в случай че не Лео Меси! Аржентинският маестро се реваншира за пропуснатата дузпа в първия мач по отговарящ метод. " Ла Пулга " показва неотстъпчивост и се пребори за топката всред трима играчи на Еспаньол. Последва негов изстрел от дъгата, който се отклони в крайници на Налдо и неспасяемо посети мрежата на " папагалчетата ".

Главният арбитър Матеу Лаос продължи да лази по нервите на Суарес и компания. В 32-ата минута домакините желаеха дузпа, защото удар на гореспоменатия нападател попадна някъде в региона на рамото на Ермосо. Арбитърът обаче резервира безмълвие, поради което бе награден с бурни освирквания от " Камп Ноу ".

На почивката Барса можеше да се отдръпна и с три гола преднина. Малко преди края на полувремето, Меси изскочи зад тила на защитата и отигра съвършен извеждащ пас на Бускетс. Акробатичният му удар обаче не откри очертанията на вратата.

Втората част започва по този начин, както приключи първата - с голов късмет за Меси. Аржентинецът напредна с топка в крайници и от сериозна отдалеченост насочи доста компактен шут към долния ляв ъгъл на Еспаньол. Пау Лопес обаче протегна ръка и отрази.

В 68-ата минута публиката на " Камп Ноу " приветства новото попълнение Филипе Коутиньо, който се появи в игра вместо легендата Андрес Иниеста.

В 72-ата минута основният арбитър в мача сътвори голяма неточност, откакто кошмарно влизане в краката на Луис Суарес бе глобено едвам с жълт картон. " Късметлията ", който бе пожален от Матеу Лаос беше появилият се преди минути Серхио Гарсия.

Четвърт час преди края, стражът на гостите Пау Лопес сътвори чудодейно двойно избавяне. Новото звездно трио Меси-Суарес-Коутиньо сработи за първи път, като нападателят с №9 стреля от непосредствена непосредственост. Вратарят на Еспаньол обаче отрази, като момент по-късно показва инстикт и при опита за добавка на Иван Ракитич.

Лео Меси продължава да бъде под пара. В 78-ата минута той внезапно смени темпото против съперниковата защита и след третото си допиране насочи изстрел, който за негово страдание облиза външната част на мрежата.

Късметът несъмнено не бе с Лионел Меси довечера. 120 секунди преди края, водачът на Барса удари гредата, откакто не трансформира в гол един свръхестествен пас на намиращия се в страхотна форма в последно време Иван Ракитич.

До края Барса удържа въпреки и нежната си преднина, и се поздрави с място измежду полуфиналистите за Купата на Краля.

Двата отбора няма да имат доста време за отмора след днешния мач. Още през уикенда те ще би трябвало да се настроят на вълна Ла Лига. В неделя Барса се изправя против непредсказуемия Алавес, до момента в който Еспаньол гостува на добилия известност през последните дни отбор на Леганес. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР