Отборът на Балкан (Ботевград) спечели приятелския турнир по баскетбол за

...
Отборът на Балкан (Ботевград) спечели приятелския турнир по баскетбол за
Коментари Харесай

Балкан триумфира в приятелския турнир в Пловдив

Отборът на Балкан (Ботевград) завоюва приятелския шампионат по баскетбол за мъже за Купа „ Декатлон “. Във финалния дуел първенците се постановиха над домакините от Академик (Пловдив) с 89:82 (16:27, 31:17, 17:18, 25:20) в зала „ Сила “ в Пловдив.

Двата отбора изиграха равностойна среща, в която Балкан направи поврат след ранно двуцифрово закъснение и в последна сметка завоюва конкуренцията.

Академик започва по-силно и в средата на първата част отвори двуцифрен задатък при 17:7 след три сполучливи стрелби от тройката на Омар Крайем. Играчите на Йордан Янков продължиха с резултатната си пукотевица от надалеч и затвориха първата четвърт с 11 точки преднина – 27:16.

В началото на втория интервал последваха мощни минути за Балкан, в които първенците записаха серия от 14 безответни точки, с цел да изравнят до 39:39, а в следствие играчите на Тони Дечев излязоха напред в резултата и се отдръпнаха на отмора с 3 точки задатък при 47:44.

Двубоят продължи да бъде равносилен и в третата четвърт, като преди финалните 10 минути Балкан водеше единствено с 2 точки при 64:62. В началото на последния интервал гостите от Ботевград отвориха разлика от 7 точки, която съумяха да удържат до финалната сирена, макар късни две тройки на Тони Гуджино и Омар Крайем. Така Балкан завоюва срещата с крайното 89:82.

Мануел Суарез беше най-резултатен за триумфа на отбора от Ботевград с 16 точки.

За Академик Пловдив Омар Крайем се отличи с 20 точки, а 18 добави Тони Гуджино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР