Отборът на България загуби с 1-3 победи сблъсъка срещу Казахстан

...
Отборът на България загуби с 1-3 победи сблъсъка срещу Казахстан
Коментари Харесай

Борбен Мико Кузманов даде всичко от себе си, но загуби от Бублик

Отборът на България загуби с 1-3 победи конфликта против Казахстан от Световна група I на Купа " Дейвис ", откакто в решителния четвърти мач Димитър Кузманов отстъпи на Александър Бублик с 4:6, 6:7(4) в мач, траял 1 час и 41 минути.

Двубоят на централния корт на Българския народен тенис център (БНТЦ) стартира мъчно за Мико, който беше продънен още в откриващия си сервис гейм и небрежно се оказа догонващ с 0:2. Постепенно обаче рекордьорът ни по победи за Купа " Дейвис " стартира да навлиза в темп и възвърне равенството при 4:4. За страдание, насладата на почитателите по трибуните не се задържа дълго, защото Бублик още веднъж съумя да пробие Кузманов за 5:4, а по-късно на свое подаване затвори първата част с 6:4.

Вторият сет се разви надалеч по-драматично, като в откриващите осем гейма двамата тенисисти си размениха общо четири пробива. При 6:5 в интерес на Кузманов той имаше златен късмет да завоюва частта на сервиса на Бублик, само че пропусна три сетбола и по този начин се стигна до тайбрек. В дългия гейм единствено един единствен мини пробив на сметката на казахстанеца се оказа задоволителен за него, с цел да стигне до крайната победа след 7-4 точки в своя изгода.

По този метод тимът на България позволи своето първо проваляне в Купа " Дейвис " от две години и половина насам и следващата година през март месец ще се бори за оставането си в Световна група I на конкуренцията.

В същото време пък триумфът за Казахстан обезпечи място на Александър Бублик и компания в квалификациите за влизане във финалите на надпреварата през 2024-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР