Отборът на Айнтрахт Франкфурт нанесе много тежък шамар на Байер

...
Отборът на Айнтрахт Франкфурт нанесе много тежък шамар на Байер
Коментари Харесай

Айнтрахт изгълта аспирините стрити на прах

Отборът на Айнтрахт Франкфурт нанесе доста тежък пестник на Байер Леверкузен в първия мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. „ Орлите” се възползваха напълно от домакинския фактор и обезличиха „ аспирините”, с цел да реализиран класическа победа с 3:0.

Много мощно за франкфуртци се показа португалския нападател Гонсало Пасиенсия, който се регистрира с два гола. След почивката прецизен беше холандецът Бас Дост и по този начин Айнтрахт записа 4-а победа от началото на акцията.

Леверкузен показва какъв брой тъкмо пропусклива може да бъде неговата защита, която даже не беше сложена под чак подобен напън. Въпреки това доникъде на първото полувреме отборът на Петер Бос към този момент губеше с 0:2.

Пасиенсия откри резултата след по-малко от 240 игрови секунди. Дани да Коста блесна с превъзходен извеждащ пас за острието, който се шмугна сред централните бранители, надбяга ги с топка с крайници и с малко благополучен удар, минал през краката на вратаря Лукаш Храдецки, опъна мрежата – 1:0.

В 17-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Опасен пробив на Филип Костич отляво приключи с остро центриране във вратарското поле, което не беше изчистено добре. Топката попадна у Макото Хасебе, който незабавно шутира, а Александър Драгович излишно разпери ръцете си необятно настрана при шпагата и по този начин спря топката. Съдията беше праволинеен в отсъждането си, а Пасиенсия осъществя с добре носочен изстрел в долния ляв ъгъл.

След почивката Леверкузен направи някакви опити да се върне в мача, а в случай че не беше ВАР последните минути можеха да са много трагични за Айнтрахт. В 73-ата минута реферът насмалко не позволи сериозна неточност, отсъждайки дузпа за Байер, откакто Желсон Фернандеш спря едно центриране с глава. Широко разветите ръце на швейцареца очевидно заблудиха съдията, който след консултация с ВАР анулира безумното присъждане.

Десет минути преди края всичко за Леверкузен завърши. Бас Дост подгони една сякаш безнадеждна топката сред централните бранители и по някакъв метод съумя да я измъкне в пеналта. Падайки холандецът нанесе изстрел, който мина през краката на Храдецки – 3:0.

Във краткотрайното класиране Айнтрахт изпревари точно днешния си конкурент, въпреки и двата тима да имат по 14 точки. „ Орлите” към този момент са 7-и, до момента в който Байер отиде на 8-о място, а четирите отбора непосредствено над съперниците – Шалке 04, Република България Лайпциг, Фрайбург и Байерн Мюнхен също имат по 14 точки (без да са играли своите срещи от кръга).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР