Отборът на Атлетико Мадрид направи впечатляващ обрат от 0:2 до

...
Отборът на Атлетико Мадрид направи впечатляващ обрат от 0:2 до
Коментари Харесай

Страхотен обрат продължи рейда на Атлетико

Отборът на Атлетико Мадрид направи впечатляващ поврат от 0:2 до 3:2, с цел да се поздравят с победа над Ейбар. „ Баските “ откриха в седмата минута посредством Чарлз Диас, а в 19-ата към този момент водиха с 2:0 след гол на Анаиц Арбия. Домакините сподели темперамент и обърнаха развоя на срещата. Първо, в 27-ата минута Жоао Феликс означи първото си попадение за „ дюшекчиите “ в шампионата, а в 52.ата Витоло изравни. В последната минута на срещата Томас Партей донесе успеха на тима, воден от Диего Симеоне.

Гостите откриха резултата в 7-ата минута след неточност в отбрана надомакините. Педро Леон подаде вдясно за Фабиан Ореяна, който направи прекрасен пробив и центрира за непокрития Чарлз. Нападателят беше самичък и вкара с глава отблизо разстояние за 1:0. В 13-ата Диего Коща направи огромен пропуск, когато единствено трябваше да насочи топката в мрежата, само че не съумя.

В 18-ата Ейбар вкара нов гол след рикошет, който заблуди Ян Облак. Защитникът Анаиц Арбийя шутира от далечно разстояние, топката се отклони поредно от двама играчи на Атлетико и мина около стража – 2:0.

В 27-ата „ дюшекчиите “ съумяха да се върнат в мача. Жоао Феликс изведе Диего Коща, който се пребори със бранител и подаде още веднъж за Феликс, който се разписа на празна врата. В 34-ата домакините желаеха дузпа за рухване на Феликс в наказателното поле. ВАР сподели обаче, че няма нарушаване.

Футболистите на Диего Симеоне стигнаха до равнене на резултата при започване на второто полувреме. В 52-рата Ренан Лоди потегли отляво, напредна и подаде към Витоло. Испанският нападател с техничен удар вкара в левия ъгъл на Марко Дмитрович за 2:2.

Шест минути по-късно Диего Коща вкара топката в мрежата, само че беше вдигнат байрак за засада. Положението беше много противоречиво и съдията се съветва с ВАР, като в последна сметка отсъди засада.

В 83-ата Витоло изведе с пета Диего Коща, който осъществя, само че още веднъж след вдигнат байрак за засада. В 90-ата Атлетико напарви цялостен поврат. Резервата Томас Партей навлезе в наказателното поле, освободи се от защитник с лека доза шанс, след което осъществя сред краката на вратаря за 3:2.

Атлетико резервира стопроцентовия си актив от началото на сезона. Той е единственият тим с цялостен актив. Ейбар е 18-ти с едвам една извоювана точка. В идващия кръг футболистите на Диего Симеоне имат посещение на Реал Сосиедад на „ Аноета “, до момента в който Ейбар се изправя против Еспаньол вкъщи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР