Отборът на Атлетико Мадрид излезе на трето място в подреждането

...
Отборът на Атлетико Мадрид излезе на трето място в подреждането
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид удари Билбао с гол на Гризман и излезе трети в Ла Лига

Отборът на Атлетико Мадрид излезе на трето място в подреждането на Ла Лига, откакто надигра с минималното 1:0 като посетител състава на Атлетик Билбао в среща от 9-ия кръг на шампионата.

На " Естадио Сан Мамес " " дюшекчиите " можеха да открият резултата още в 10-та минута, когато Алваро Мората се възползва от ужасно дълго подаване на собствен съотборник, оправи се с защитник на домакините, а по-късно и с техния пазач, с цел да прати топката в мрежата.

След преразглеждане на обстановката с ВАР обаче основният арбитър Хорхе Васкес маркира нарушаване на Мората против защитник на Билбао и по този начин резултатът остана 0:0.

Всичко обаче беше изцяло изрядно в 47-та минута на дуела, когато испанският нападател на Атлетико комбинира с Антоан Гризман, който беше пропуснат от защитата на " баските " и несмущаван вкара отблизо разстояние попадението, което донесе трите точки за момчетата на Диего Симеоне.

В края на дуела и вратарят Ян Облак се наложи да се намесва, като на два пъти отхвърли играчи на домакините с основни намеси.

Една от най-любопитните обстановки обаче пристигна две минути преди края на постоянното време, когато арбитърът Хорхе Васкес взе решение да отсъди дузпа в интерес на Атлетик за игра с ръка на Рейнилдо Мандава. Това наложи системата ВАР още веднъж да влезе в приложимост, с цел да подскаже на основния арбитър, че топката в действителност е срещнала главата на футболиста от Мозамбик и по този начин 11-метровият углавен удар беше анулиран.

С триумфа си Атлетико Мадрид излезе на 3-то място в Ла Лига с актив от 19 точки, изпреварвайки точно състава на Атлетик Билбао, който е на 4-та позиция със 17 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР