Отборът на Астън Вила записа много ценна и трудна победа

...
Отборът на Астън Вила записа много ценна и трудна победа
Коментари Харесай

Спорни отсъждания на VAR белязаха победата на Вила над Саутхемптън

Отборът на Астън Вила записа доста скъпа и сложна победа над Саутхемптън в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Бирмингамци се постановиха с 1:0, само че дуелът бе белязан от нови противоречиви отсъждания на системата за видеоарбитраж.

Още при започване на срещата домакините имаха съществени искания за дузпа, откакто Мати Кеш искрено игра с ръка в наказателното поле, а това оказа помощ топката да не попадне в очертанията на вратата.

След дълго ревизиране на обстановката с VAR реферът Лий Мейсън реши, че няма предумисъл в дейностите на футболиста на Вила и не уточни бялата точка. На телевизионните повторения се видя, че преди да срещне ръката на бранителя, топката се отклонява от бедрото на играча.

Единствения гол в срещата падна малко преди почивката, когато Джак Грийлиш откри чудесно Рос Баркли в наказателното поле, където той стреля с глава и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата.

През втората част борбата преобладаваше на терена, а положителните положения за гол съвсем липсваха. Все отново „ светците” се добраха до попадение в продължението на срещата, само че голът бе анулиран. Дани Ингс се разписа, само че още веднъж системата за видеоповторения се намеси в ущърб на домакините и отсъди засада.

Така Вила стигна до скъпия триумф, който изкачи отбора осмата позиция във краткотрайното класиране. Бирмингамци изпревариха отборите на Арсенал и Челси. Саутхемптън пък резервира единадесетото си място в таблицата.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР