Отборът на Астън Вила записа изненадваща победа при визитата си

...
Отборът на Астън Вила записа изненадваща победа при визитата си
Коментари Харесай

Астън Вила нанесе удар по европейските амбиции на Евертън

Отборът на Астън Вила записа изненадваща победа при визитата си на Евертън в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Бирмингамци взеха трите точки след 2:1 на „ Гудисън парк” и нанесоха сериозен удар по упоритостите на „ карамелите” за класиране за европейските клубни шампионати. Тимът от Ливърпул остава на две точки от петото място, което подсигурява присъединяване в Лига Европа през идващия сезон.

В последните си 10 мача вкъщи Евертън съумя да запише едвам една победа.

Гостите откриха резултата още в 13-ата минута след кошмарна неточност в отбрана. Мейсън Холгейт сгреши съдбовно, откакто разреши на Оли Уоткинс да му отнеме в рискова зона в половината на домакините. Нападателят на Вила излезе самичък против вратаря и макар че бе фаулиран от Х0лгейт, той продължи и стреля тъкмо за 1:0.

Евертън обаче изравни бързо. Още в 19-ата минута Доминик Калвърт Люин засече с глава центриране на Люка Дин от корнер и направи 1:1.

Все отново гостите демонстрираха темперамент и съумяха да стигнат до скъпия триумф в заключителните минути на срещата. Анвар Ел-гази вкара красиво попадение в 81-ата минута, което се оказа решаващо за крайния излаз на срещата.

Така Астън Вила се приближи на четири точки от Евертън и зае деветото място в таблицата. Евертън е осми.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР