Отборът на Арсенал постигна солидна победа с 2:0 при гостуването

...
Отборът на Арсенал постигна солидна победа с 2:0 при гостуването
Коментари Харесай

Стабилен Арсенал си осигури място в четвъртфиналите на ФА Къп

Отборът на Арсенал реализира солидна победа с 2:0 при гостуването на Портсмут в дуел от осминафиналите на ФА Къп. Попаденията за тима на Микел Артета бяха маркирани от Сократис и Еди Нкетия, с цел да подсигуряват мястото на „ топчиите “ в четвъртфиналните на шампионата.

Двубоят стартира мудно за състава на лондонския клуб, като Портсмут сътвори първите положения, след центриране и удар с глава на Харисън.

Последваха и няколко шанса за гостите, измежду които и най-хубавото пристигна в 30-та минута. Рийс Нелсън напредна по дясното крило и пласира отлично центриране на точката на дузпата, само че нападателят Габриел Мартинели изпревари топката с придвижването си, и не уцели вратата от няколко метра.

След равностойна първа част въпреки всичко Арсенал съумя да откри решителния гол в добавеното време на първата част. Отново в центъра на вниманието беше Рийс Нелсън, който с чудесно центриране откри Сократис, който заби топката във вратата на Портсмут за 1:0.

В началото на второто полувреме пристигна и решителният втори удар за гостите. След ново ужасно самостоятелно деяние на Нелсън англичанинът откри Нкетия в наказателното поле, който си овладя великолепно и с второто си допиране нямаше по какъв начин да пропусне от 2 метра за 2:0.

До края на срещата Арсенал умерено контролираше събитията и не позволи изненади, с цел да продължи решително в идната фаза на шампионата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР