Отборът на Арсенал направи трета поредна грешна стъпка в битката

...
Отборът на Арсенал направи трета поредна грешна стъпка в битката
Коментари Харесай

Арсенал се издъни срещу послед | BGNES

Отборът на Арсенал направи трета поредна неверна стъпка в борбата за купата в Англия, откакто взе единствено точка от семейството си на последния в класирането на Висшата лига Саутхемптън. " Артилеристите " вкараха два късни гола на " Емиратс ", с цел да стигнат до точката, само че отстъпиха самодейността в битката с Манчестър Сити за първото място.

Срещата стартира по най-лошия вероятен метод за лондончани, откакто още преди да са изтекли 30 секунди вратарят на отбора Арън Рамсдейл направи груба неточност и подари топката на Карлос Алкарас, който вкара за 1:0. В 14-та минута преднината на " светците " към този момент бе две попадения, откакто някогашният състезател на Арсенал Тио Уолкът бе открит с отличен извеждащ пас от Алкарас и невъзмутимо осъществя за 2:0.

Домакините се върнаха бързо в мача и в 20-та минута Габриел Мартинели вкара с сложен изстрел от воле след асистенция на Букайо Сака. Играчите на Микел Артета обаче бяха попарени още веднъж в 66-та минута, когато бранителят на гостите Дуйе Чалета-Цар повиши на 3:1 с глава след центриране от корнер. " Артилеристите " се бяха запътили към загуба, само че капитанът Мартин Йодегор върна един гол в 88-та минута с прецизен удар от границата на наказателното поле, а в 91-та минута Сака изравни от добавка. Домакините имаха още седем минути, с цел да стигнат до надвит гол, само че не съумяха да го сторят и изгубиха скъпи две точки.

По този метод Арсенал към този момент има 75 точки, пет повече от втория Манчестър Сити, който обаче е изиграл два мача по-малко. На 26 април следва пряк конфликт сред кандидатите за купата на " Етихад ". Саутхемптън остава на последното място в класирането с 24 точки, на три от избавителната линия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР