Отборът на Арда (Кърджали) постигна първата си победа в плейофната

...
Отборът на Арда (Кърджали) постигна първата си победа в плейофната
Коментари Харесай

Арда си тръгна с лесни три точки от визитата на безидеен Берое

Отборът на Арда (Кърджали) реализира първата си победа в плейофната шестица на efbet Лига. Селекцията на Николай Киров се добра до ненадейно лесни три точки при визитата си на Берое. Финалистът за Купата на България победи с 2:0, като се възползва от игровата рецесия в редиците на старозагорци. В воин за Арда се трансформира младият нападател Тонислав Йорданов, който се разписа по един път в двете полувремена. Пояснение би трябвало да има за втория му гол, паднал след тъкмо изпълнена дузпа.
 Славия победи Ботев (Враца) с 2:0 в мач от efbet Лига
Славия взе глътка пресен въздух с значима победа над Ботев (Враца)

Важни точки за домакините

Победата запази прекомерно плахите очаквания на Арда за място в Топ 3 на шампионата. Към този миг кърджалийци са четвърти с 48 точки. Берое пък просто доиграва сезона, бидейки на дъното в тази група с 37 пункта.

Двубоят стартира с концепция по-активна игра от домакините, които имаха очаквания да открият резултата още в четвъртата минута. Кратко меле се разигра наоколо до голлинията на Иван Караджов, само че по този начин и не се откри футболист на беройци, който да насочи головия изстрел.

Не мина време и Арда също показва качеството на своята офанзива. " Сините " разиграха бърза композиция на тъча, която приключи с извеждащо подаване зад тила на защитата за Милен Желев. Фланговият футболист остана самичък против Перниш, само че пропусна да накаже някогашните си работодатели, стреляйки във външната част на мрежата.
 Берое - Арда 0:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Берое - Арда 0:2 (Развой на срещата по минути)

Два гола на Тонислав Йорданов

В рамките на 60 секунди двата отбора си размениха по едно рисково състояние. Румен Руменов изглеждаше, че е в засада, само че съгласно новите правила, обстановката бе оставена да бъде изиграна. Атакуващият халф хитро отстрани Хасани, само че по-късно шутира едва в ръцете на Перниш. Малко по-късно Гаюс Макута проби по фланга за добра офанзива на Берое, само че финалното му подаване беше разочароващо.

Капитанът на Берое - Душан Перниш показва отлична реакция в 21-ата минута, когато " прочете " развоя на събитията на " синя " офанзива. Този път Руменов действаше отляво и центрира рисково за връхлитащия Йорданов. Словашкият вратар на домакините обаче пресече паса с точна интервенция.

Арда имаше забележителната опция да открие резултата в 28-ата минута. Георги Кабаков отсъди директен свободен удар за гостите на границата на наказателното поле. Със статичното състояние се зае Тонислав Йорданов. Младокът обаче пресили насочването си и кълбото мина над горната греда.

Логичното в Стара Загора като че ли се случи пет минути преди края на първата част. Иван Тилев почете следващото включване в офанзива на Деян Лозев. Бившият футболист на Левски напредна по крилото и центрира за далечната греда. Георги Ангелов остана под топката и това разреши на Тонислав Йорданов да бъде непогрешим, насочвайки с глава в мрежата на заралии.

Берое имаше опцията бързо да възвърне паритета с две поредни положения пред Караджов. В 43-ата Милен Стоев не реши дейностите си и разреши да бъде надигран от Александър Василев. Бранителят на домакините навлезе в наказателното поле и върна леко обратно за връхлитащия Минчев. Изстрелът му летеше към горния десен ъгъл, само че за шанс на Арда, топката срещна тялото на добре позиционирания защитник Алекс Петков. Малко по-късно, Иван Караджов се оправи с опитност при шут от междинна отдалеченост на Макута.

Още на почивката Берое опитва да реагира с две смени. В игра се появиха Димо Бакалов и Джуниет Али, като вместо тях напуснаха Гаюс Макута и Илиян Стефанов.
 Монтана победи Етър с 1:0
Монтана и Етър си размениха местата в дъното на класирането

Росен Кръстев с първи гол в елита

Александър Цветков опита да поведе своите съотборници с впечатляващ самостоятелен рейд в 53-ата минута. Той обаче не приключи с положителен процес за заралии, защото Деян Лозев от Арда блокира неговото подаване.

Лебон от домакините опитва да разчупи стереотипното беройско нахлуване с самостоятелна акция в 58-ата минута, която приключи с шут в обсега на Караджов.

Неприятна вест сполетя треньорския щаб на Берое в 70-ата минута. Появилият се на почивката Димо Бакалов получи контузия и се оказа, че не може да продължи срещата. Така на неговата позиция се наложи да влиза Алиун Фал.

Арда можеше да удвои своята преднина с гол-близнак в 72-ата минута. Деян Лозев отново се оказа неукротим по фланга, като този път прати своето центриране към точката на дузпата, където позиция беше заел Йорданов. Голмайсторът на Арда обаче стреля с глава над горната греда на Перниш.

Всичко в Стара Загора бе решено 12 минути преди последния съдийски сигнал. Появилият се като запаса Мартин Костадинов беше съборен в наказателното поле от Джуниет Али и реферът Кабаков видя задоволително съображение, с цел да отсъди дузпа. Зад топката застана Йорданов, който прати Перниш в противоположния ъгъл за 2:0.

До края срещата просто се доиграваше. Берое имаше плахи очаквания да върне интригата, най-много посредством резервата Кукула, само че чужденецът беше неакуратен при разкрилите се пред него две положения за гол.
 Окончателно: Мач сред ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА няма да има
Окончателно: Мач сред ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА няма да има

СТК обоснова своето решение

На 11 май Берое би трябвало да премери сили с Локомотив (Пд). Арда има за противник ФК ЦСКА 1948, като срещата е под въпрос поради редицата заболели от ковид в лагера на новаците.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР