Отборът на Антверп спечели титлата в белгийската Юпилер Про Лига

...
Отборът на Антверп спечели титлата в белгийската Юпилер Про Лига
Коментари Харесай

Инфарктен завършек на първенството в Белгия смени три отбора на първото място за пет минути и направи Антверп шампион

Отборът на Антверп завоюва купата в белгийската Юпилер Про Лига в един от най-невероятните турнирни завършеци.

Новият първенец измъкна купата под носа на Генк и Роял Юнион СЖ, като в границите на пет минути от игровото време и трите тима бяха отпред във краткотрайното класиране и бяха поставили по една ръка на трофея. В последна сметка той ще се окаже във витрината на Антверпен за пети път в клубната история и за първи от сезон 1956/57.

В последния кръг от плейофите на шампионата Антверп, който бе трети след постоянния сезон, стигна до тъждество 2:2 при гостуването си на Генк и събра 47 точки, с една повече от Генк и Роял Юнион СЖ, които останаха с по 46.

Юнион бе в най-хубава позиция да стане първенец, само че позволи домакинска загуба с 1:3 от играещия единствено за своята чест отбор на Брюж.

Юнион водеше с 1:0 до 89-ата минута с гол на Симон Адингра в първите секунди на второто полувреме. Брюж обаче съумя да изравни минута преди края на постоянното време посредством японеца Шон Хома. Във втората минута на добавеното време Ноа Ланг вкара втори гол за Брюж, а в десетата минута на продължението Сисе Сандра осъществя за крайното 3:1 в интерес на Бюж.

Допуснатият гол от Юнион в 89-ата минута прати купата в ръцете на Генк, който по това време водеше с 2:1 на Антверпен след голове на Толувалесе Арокодаре в 45-ата минута и Браян Хейнен в 75-ата. За Антверп бе вкарал Гирано Керк, който се разписа в 58-мата минута.

Шампионският гол за Антверпен обаче падна в четвъртата минута на продължението, когато централният бранител Тоби Алдервейрелд осъществя за 2:2 с бомбен удар с десния крайник от границата на наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата. Веднага по-късно гостите от Антверп останаха в понижен състав след червен картон на Мишел-Анже Баликвиша, само че Генк нямаше волята, нито времето, с цел да стигне до успеха.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР