Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) продължава да не познава

...
Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) продължава да не познава
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 продължава без грешка в НБЛ

Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) продължава да не познава усета на загубата в Националната Баскетболна Лига от началото на сезон 2017/18, откакто довечера възпитаниците на Асен Николов се постановиха при семейството си на Рилски състезател (Самоков) със 79:74 (23:21; 12:15; 19:18; 16:16; 9:4) след продължение в дуел от програмата на III кръг.

Мануел Джонсън беше най-резултатен за пловдивчани – 19 точки, Айзея Умипиг добави 14 точки, а Шакир Смит и Мартин Дурчев приключиха с по 12 точки.

Златин Георгиев и Мартин Маринов бяха най-резултатни за гостите и вкараха по 15 точки, а Дерек Райт добави 13 точки.

Първото полувреме на дуела мина извънредно равностойно и при непрекъсната замяна на лидерската позиция, като нито един от двата тима не съумя да вземе превъзходство. След първите 10 минути баскетболистите на Академик Бултекс 99 имаха най-малък задатък от две точки – 23:21, само че през втория интервал играчите на Рилецо имаха повече шанс и се отдръпнаха на почивката в ролята на водач – 36:35.

През второто полувреме обстановката на терена не се промени изключително и гонитбата в резултата продължи с цялостна мощ до самия край.

15 секунди преди края бе маркирано следващото тъждество на таблото – 70:70 след точна пукотевица на Златин Георгиев за гостите от Самоков, а незабавно по-късно срещата бе краткотрайно прекъсната поради механически проблеми с електронното табло.

След подновяването на играта домакините от Пловдив имаха финален късмет да нападат и да измъкнат успеха, само че стрелбата на Умипиг беше неточна и дуелът отиде в продължение.

Допълнителните пет минути започнаха с неточни стрелби и към двата коша, а след тъкмо 59 секунди игра дуелът още веднъж бе пресечен поради механически проблеми. След подновяването Маринчешки изведе Рилски състезател с една точка напред, само че домакините дадоха отговор с две тройки на Умипиг и един углавен удар на Ваклинов за 77:72 при 58 секунди до края. В оставащото време гостите от Самоков не откриха сили в себе си да се преборят за следващ поврат, а крайният резултат бе завършен от Мартин Дурчев, който вкара два наказателни удара за 79:74 в интерес на Академиик Бултекс 99.

Академик Бултекс 99 – Рилски състезател 79:74 (23:21; 12:15; 19:18; 16:16; 9:4)

Академик Бултекс 99: Дурчев, Ваклинов, Пенев, Михайлов, Бачев, Ставрев, Секулов, Жардим, Смит, Умипиг, Нгурайн, Джонсън

Рилски състезател: Георгиев, Бозов, Маринчешки, Маринов, Иванов, Франсис, Гелов, Васов, Джетър, Тейлър, Райт

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – РИЛСКИ СПОРТИСТ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР