Отборът на АЕК (Атина) спечели по категоричен начин с 3:0

...
Отборът на АЕК (Атина) спечели по категоричен начин с 3:0
Коментари Харесай

АЕК на върха след класика в дербито с Панатинайкос

Отборът на АЕК (Атина) завоюва по безапелационен метод с 3:0 дербито с Панатинайкос от 26-ия кръг на гръцката Супер лига. По този метод жълто-черните излязоха на върха във краткотрайното класиране, изпреварвайки ПАОК с две точки.

Домакините поведоха в 30-ата минута, когато Серхио Араухо получи дълъг пас на границата на пеналта, овладя на гърди и с мощен удар пред погледа на двама бранители простреля вратата.

Пет минути по-късно гостите останаха в понижен състав, откакто Емилиано Инсуа бе изпъден с втори жълт и червен картон. Това значително предреши изхода на мача и през второто полувреме АЕК довърши противника с нови два гола.

Първо в 52-ата минута Никлас Хулт стигна до аутлинията и върна обратно, като топката мина през няколко играчи, с цел да стигне до Родриго Гало, който я прати в мрежата.

След това в 68-ата минута след центриране от корнер, Араухо с глава стреля в гредата, само че топката се върна при него и той от близко оформи крайното 3:0.

След този триумф АЕК събра актив от 57 точки и заема 1-ото място във краткотрайното класиране. Лошият сезон за Панатинайкос пък продължава с цялостна мощ, като отборът се намира едвам на 9-ата позиция с 32 извоювани точки.
Суперлига 26 кръг, неделя 1 април  АЕК Атина 3:0краен резулат  Панатинайкос
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР