Отборът, който завърши с най-добри показатели редовния сезон, ще получава

...
Отборът, който завърши с най-добри показатели редовния сезон, ще получава
Коментари Харесай

НБА ще дава нов трофей

Отборът, който приключи с най-хубави индикатори постоянния сезон, ще получава специфичен трофей, заяви Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Отличието ще бъде връчено за пръв път още в края на актуалната акция и ще носи името на Морис Подолоф - дълготраен началник на НБА.

До средата на тази година на името на Подолоф беше именуван наградата за " Най-полезен състезател " през постоянния сезон.

Ако през предишния сезон имаше сходна премия за тим с най-хубави индикатори, тя щеше да бъде извоювана от отбора на " Финикс Сънс ", който завърши сезон 2021/22 с 64 победи и единствено 18 провали. В момента водач в НБА е съставът на " Бостън Селтикс " с 20 победи и 5 загуби.

Морис Подолоф е малко познато име на модерните почитатели на НБА. Той е роден в фамилията на съветски евреи през далечната 1890 година в Херсонска област, днешна Украйна, която тогава е част от Руската империя. В началото на ХХ век фамилията му се мести в Съединени американски щати и през 1915 година той приключва университета в Йейл с тапия за правист.

През 1926 година Подолоф отваря " Ню Хейвън Арена " в щата Кънектикът, а по-късно работи и като президент на Американската хокейна лига. През 1946 година е назначен и за президент на новосформираната Баскетболна асоциация на Америка (БАА), като става първият човек, който съчетава водещи административни функционалности в двете лиги. През 1949 година БАА се сплотява с Националната баскетболна лига, с цел да образуват Националната баскетболна асоциация (НБА), която той управлява до 1963 година. През 1954 година в НБА се вкарва часовникът за офанзива от 24 секунди, а в същата година е подписана и първата телевизионна договорка, които трасират пътя на лигата към благоденствие.

През 1974 година Морис Подолоф е признат в " Залата на славата " на баскетбола. Той умира през 1985 година на 95-годишна възраст.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР