Отбор от български ветроходци представи страната ни впечатляващо в квалификации

...
Отбор от български ветроходци представи страната ни впечатляващо в квалификации
Коментари Харесай

За първи път България участва в Световна купа на най-добрите ветроходни нации в света

Отбор от български ветроходци показа страната ни впечатляващо в квалификации за SSL Gold Cup 2022, които се организираха от 9 до 12 юни на езерото Нюшател в Швейцария, научи Moreto.net.

Борис Минков, бауман - обслужва промяната на предните ветрила

Ина Илиева, питман - позиция, обслужваща централната подпора от контроли на яхтата

Радослав Гавраилов, флоутър - играчът, кадърен да размени всеки различен, където и когато належащо

Иван Георгиев, флоутър

Йоан Колев, гриндър - главната задвижваща мощ за маневриране и конфигуриране на ветрилата Мария Александрова, генакер тримър - всички тримъри настройват и съгласуват ветрилата Александър Димитриев, джиб тримър

Ивайло Ангелов, генакер тримър

Иво Тодоров, грот-тримър

Явор Колев, рулеви - ръководи яхтата в съгласуваност с дейностите на екипажа

Любен Тенекеджиев, стратег - главен консултант на рулевия във връзка с спортната тактика и тактичност

“Представянето на тима е повече от сполучливо и вероятностите пред него са големи. През цялата регата SSL Team Bulgaria стоеше на водещи позиции и в общото класиране. Ако продължим да работим в вярната посока и се научим да пазиме първата позиция със самочувствие, може да се реализиран още по-добри крайни резултати ” - по този начин оцени представянето на българския отбор Валентин Недялков, изпълняващ ролята на негов треньор.

Организатор на SSL Gold Cup 2022 е Star Sailors League (SSL) - интернационална самодейност, подета през 2013 година от опитни ветроходци и олимпийци, чиято цел е да се разпространява и направи по-достъпно спортното ветроходство за младите спортисти от самостоятелните класове и за по-широка аудитория. Базата на организацията се намира в швейцарския град Грандсон край езерото Нюшател, където се организират тренировките и квалификационните стадии на SSL Gold Cup 2022.

За уредниците на надпреварата в конкуренцията са значими не технологиите и финансовите благоприятни условия, а уменията и геният на състезателите. Яхтите, на които се организира регатата, са еднокорпусни килови яхти, модел SSL47, с безусловно изравнени характерности и извънредно атрактивни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР