Отбелязват се най-високите приходи за тримесечие при оперативната печалба в

...
Отбелязват се най-високите приходи за тримесечие при оперативната печалба в
Коментари Харесай

LG обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2021 г.

Отбелязват се най-високите доходи за тримесечие при оперативната облага в историята на компанията

LG Electronics Inc. (LG) разгласи консолидирани продажби за първото тримесечие на 2021 година в размер на 18,81 трилиона южнокорейски вона (16,90 милиарда щатски долара) и оперативна облага от 1,52 трилиона южнокорейски вона (1,36 милиарда щатски долара) - най-високите тримесечни резултати в историята на компанията с връх от 8,1% при оперативната облага. В съпоставяне с първото тримесечие на годината, приходите са нарастнали с 27,7%, а рентабилността се е повишила с 39,1%, което отразява мощното търсене на домашен уреди и артикули за домашно развлечение на LG, защото потребителите по света не престават да прекарват повече време вкъщи.

LG Home Appliance & Air Solution Company генерира продажби за първото тримесечие от 6,71 трилиона южнокорейски вона (6,03 милиарда щатски долара), което е нарастване от 23,8% по отношение на миналата година. Оперативната облага от 919,90 милиарда южнокорейски вона (826,39 милиона щатски долара) е с 22,1% по-висока от първото тримесечие на предходната година. За второ следващо тримесечие бизнесът при уредите отбелязва забележителен растеж на годишна база в Северна Америка и Европа, както и на своя вътрешен пазар в Южна Корея, където е раз-пространен и бизнесът за взимане чартърен. Рентабилността е съпроводена от постоянен напредък, воден от мощни продажби на премиум артикули в Северна Америка и Европа. Бизнес звеното чака непрестанен напредък посредством разширение на продажбите в чужбина на нови артикули.

LG Home Entertainment Company записва продажби от 4,01 трилиона южнокорейски вона (3,60 милиарда щатски долара) през първото тримесечие, което е нарастване от 34,9% в съпоставяне със същия интервал преди година. Оперативните доходи нарастват с 23,9% на годишна база до 403,80 милиарда южнокорейски вона (362,75 милиона щатски долара), подтиквани от мощните продажби в Северна Америка и Европа. Премиум продуктите, водени от тв приемници OLED и NanoCell, не престават да са обект засилено търсене поради изискванията на пандемия в по-голямата част от света. За да резервира този триумф през 2021 година, LG ще продължи да усъвършенства премиум продуктовата си гама, в допълнение да уголемява онлайн продажбите, да усъвършенства запаси и да рационализира ръководството на активите.

LG Mobile Communications Company регистрира продажби през първото тримесечие на стойност 998,70 милиарда южнокорейски вона (897,18 млн. щатски долара) с оперативна загуба от 280,10 милиарда южнокорейски вона (251,63 млн. щатски долара). Оперативните загуби се утежняват с 28% в съпоставяне със същото тримесечие предходната година заради неналичието на нови артикули и известието, че LG ще напусне бизнеса със смарт телефони в края на юли. Печалбите и загубите за прекъснати интервенции - в това число разбивка на продължаващи и прекъснати интервенции - ще бъдат включени в резултатите за второто тримесечие.

LG Vehicle component Solutions Company реализира продажби за първото тримесечие на стойност 1,89 трилиона южнокорейски вона (1,70 милиарда щатски долара), което е нарастване с 43,5% по отношение на същия интервал предходната година. Оперативната загуба е свита до 700 милиона южнокорейски вона (629 000 щатски долара), което може да се дължи на възобновяване на автомобилния бранш в Северна Америка и Европа, както и на увеличените доходи от нови планове в секторите за електронно задвижване, информационно-развлекателен бранш и по-добро ръководство на разноски.

LG Business Solutions Company отбелязва възстановяване на приходите през първото тримесечие в размер на 1,86 трилиона южнокорейски вона (1,67 милиарда щатски долара), което е растеж от 9,1% спрямо миналата година и 23,6% повече спрямо предходното тримесечие, главно заради мощното търсене на артикули като монитори и компютърни артикули в ерата на отдалечената работа и онлайн образованието. Оперативната облага от 134 милиарда южнокорейски вона (120,38 милиона щатски долара) понижава по отношение на същото тримесечие на предходната година заради възходящите разноски за съставни елементи като LCD панели и полупроводници.

Обяснение на валутните курсове за първото тримесечие на 2021 година
Неодитираните тримесечни резултати на LG Electronics се основават на МСФО (Международни стандарти за финансови отчети) за тримесечния интервал, приключващ на 31 март 2021 година Сумите в южнокорейски вони (KRW) се превеждат в щатски долари (USD) по междинния курс на тримесечен интервал от съответното тримесечие - 1 113,16 KRW за USD.

Конференция за приходите
LG Electronics организира конференция и диалог по отношение на финансовите си резултати. Повече информация и файл с презентация могат да бъдат изтеглени от този линк -.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР