Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата. Денят на

...
Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата. Денят на
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата

 Отбелязваме Деня на Европа и Деня на успеха. Денят на Европа е отдаден на мира и обединяването. Той е един от европейските знаци, които предизвикват единството сред европейците. Чества се с разнообразни събития в множеството страни членки на Европейския съюз. Празникът се употребява като опция хората да бъдат осведомени за активността на Евросъюза и да поддържат евроинтеграцията, пише Агенция " Фокус ". 

След като през 1985 година на Срещата на върха в Милано 9-и май е разгласен за Ден на Европа, тази дата става един от знаците на Обединена Европа наред със синьото знаме с 12 златни звезди, Одата на насладата от Деветата симфония на Бетовен и единната валута.

Краят на Втората международна война - в нощта на 8 против 9 май 1945 година в източното берлинско предградие Карлхорст се състои формалната гала по подписването на акта за безусловна капитулация на нацистка Германия. Това е краят на Втората международна война в Европа. Новината за капитулацията на Германия обикаля като мълния целия свят. В Съюз на съветските социалистически републики тя е посрещната с изключително грандиозно тържествуване. Милиони хора излизат по улиците на градовете и селата в цялата страна. Москва отбелязва този ден с величествен салют.

Днес държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция. Преди церемонията президентът ще одобри почетния часовой на Националната гвардейска част.

По-рано денем Радев и Йотова ще поднесат цветя пред Паметника на незнайния войник в София по случай отбелязването на 76 години от успеха над нацизма, оповестява " Агенция Фокус ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР