Отбелязваме 6 май - Денят на храбростта и празникът на

...
Отбелязваме 6 май - Денят на храбростта и празникът на
Коментари Харесай

Отбелязваме 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската армия

Отбелязваме 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската войска. Българска национална телевизия 1 излъчва специфична стратегия с обичайния за Българска национална телевизия тематичен блок " Денят на храбростта ", документални, игрални филми и музикални продукции.

Водещи на трансформиралото се в традиция за Българска национална телевизия на 6 май тематично предаване са водещата на утринния блок " Денят стартира " Христина Христова и водещият на централната емисия вести " По света и у нас " Даниел Михайлов.

От 9.00 ч. директно от Паметника на Незнайния боец в София феновете на Българска национална телевизия 1 ще видят тържествения водосвет на бойните флагове и знамената-светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България. При осъществяването на националния химн ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта.



Какво е лицето на българската войска през днешния ден и по какъв начин наподобяват най-новите придобивки на въоръжените ни сили – феновете на празничния блок " Денят на храбростта " по Българска национална телевизия 1 ще проследят онлайн специфичните демонстрации на качества от военнослужещи от Сухопътните войски – на образователен полигон " Ново село ", Военновъздушните сили – в 3-а авиобаза в Граф Игнатиево, Военноморските сили – на Морска гара " Варна " и Съвместното командване на специфичните интервенции – в образователен център " Црънча ".



За седма година дирекция " Новини и настоящи излъчвания " и дирекция " Техника и технологии " на Българската национална телевизия реализират едно от най-мащабните директни излъчвания, за което способстват най-хубавите екипи от кореспонденти, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори и инженери. Тази година празничният блок " Денят на храбростта " по Българска национална телевизия 1 ще се излъчва по едно и също време от повече от 11 местоположения по суша, въздух и море, с 63 камери, ситуирани в точки, които ще дадат неповторим взор на феновете към събитията в центъра на София и във военните поделения в страната.

Гледайте празничния блок " Денят на храбростта " с водещи Христина Христова и Даниел Михайлов – от 7.00 ч. до 12.00 ч. на 6 май по Българска национална телевизия 1 и в уеб страницата!

Денят на храбростта и празникът на Българската войска ще бъде маркиран на 6 май с водосвет на бойните флагове и знамената-светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България.



Тази година е трета поредна, в която техника и военни няма да маршируват по жълтите павета в центъра на София. През 2020 година пандемията от ковид анулира обичайния церемониал, предходната година подобен също не се организира.

Това обаче се отнася единствено за София. Бойни качества ще бъдат демонстрирани в Граф Игнатиево, Ново село и Црънча.

На 6 май водосветът на бойните флагове и знамената-светини ще стартира в 9.00 ч. пред паметника на Незнайния боец в София. Той ще бъде отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп. В тържествения обред ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър, знаменен блок със знамената-светини и представителни блокове на Националната гвардейска част.



След водосвета президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на починалите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния боец. При осъществяването на химна на Република България ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта. Военнослужещите от представителните гвардейски елементи ще преминат в церемониален марш.



СНИМКИ: БГНЕС

В 10.00 ч. в 3-а авиобаза в Граф Игнатиево ще стартират демонстрациите на качества на военнослужещи от Военновъздушните сили. Пилоти от 3-а авиобаза и 22-а авиобаза Безмер ще показват своите умения при ръководството на самолети МиГ-29 и Су-25 и ще изпълнят маневрен въздушен пердах и непосредствена авиационна поддръжка. Екипажи от 24-а авиобаза Крумово ще показват своя професионализъм при осъществяването на пожарогасене от въздуха с вертолет Ми-17, ексфилтрация, обезпечаване на периметъра и авиомедицинска евакуация с вертолети " Кугар ".

Веднага след представянето на военната авиация в 3-авиобаза, в 10.20 ч. на Морска гара Варна ще стартират демонстрациите на качества на Военноморски сили с присъединяване на военнослужещи от Дивизиона за морски специфични интервенции, Морска вертолетна авиобаза " Чайка ", Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Варна. Те ще показват умения за осъществяване на интервенция по преодоляване на транспортен съд със заложници на борда му. Този тип дейности са отличителна дарба на морските специфични сили и имат приложение при интервенции по морска сигурност, ембаргови интервенции, интервенции за битка с тероризма в морския домейн и за битка с пиратството. Известни са с общото название " бординг интервенции ".

В 10.40 ч. в учебно-тренировъчен комплекс " Црънча " ще стартират демонстрациите на качества на военнослужещите от Съвместното командване на специфичните интервенции. Те ще показват своите умения при задържане на автомобил и осъществяване на патрулни техники, директни дейности за обезвреждане на противостоящи сили с потребление на способите " бързо въже " и " външен товар " от вертолет " Кугар ", динамична пукотевица на къси и пределно къси дистанции и осъществяване на парашутни скокове на огромна и дребна височина (от 1300 м. и от 400 м.) от аероплан " Спартан ".

В 11.15 ч. в региона на образователен полигон " Ново село " ще стартират демонстрациите на качества на Сухопътните войски. В взаимните тактически дейности за водене на защита ще вземат участие военнослужещи от 42-и механизиран батальон и 20-и самоходен артилерийски дивизион от състава на 2-а Тунджанска механизирана бригада, 61-и танков батальон от Центъра за подготовка на експерти (ЦПС), както и военнослужещи от 1-а кавалерийска рота от 2-и кавалерийски полк от Въоръжените сили на Съединени американски щати. Всички участници са част от бойната група, образувана и водеща подготовка на основата на 42-и механизиран батальон от 2-а механизирана бригада. Те ще изпълнят разузнаване на бойното поле, защита на сектор от местността, осъществяване на контраофанзива за възобновяване целостта на защитата и огнева поддръжка.

В празничния ден в 12.00 ч. пред постройката на Администрацията на президента на Република България в столицата ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР