От10-ти януари започна подаването на данъчни декларации за доходите на

...
От10-ти януари започна подаването на данъчни декларации за доходите на
Коментари Харесай

В офиса на НАП - Плевен беше подадена първата годишна данъчна декларация

От10-ти януари стартира подаването на данъчни заявления за приходите на физическите лица по електронен път и в офисите на приходната организация.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане през 2024 година е 31 март, а крайният период за оповестяване на приходите е 30 април. За лицата извършващи стопанска активност като търговци по смисъла на Търговския закон, в това число едноличните търговци, както и физическите лица в случаите по член 29а от ЗДДФЛ, срокът за подаване е от 01 март до 01 юли 2024г., припомнят от приходната администрация.

В офиса на Национална агенция за приходите - Плевен е подадена и първата годишна данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ, за прилагане на данъчно облекчение за дете. Сумата ще бъде възобновена след инспекция от приходната организация в период от 1 месец след подаване на документите.

Първите клиенти на офиса на Национална агенция за приходите - Плевенна 10 януари получиха подарък - календар.



„ Съветваме всички жители да се възползват оптимално от електронните услуги на Национална агенция за приходите, тъй като това улеснява клиентите и по този метод не се позволяват неточности при попълване на данни и подаване на заявления. В началото на март 2024 година, след подаването на данните от работодатели и платци на приходи, ще бъде пусната и е-услугата за достъп до авансово попълнената декларация за приходите, която се подава с ПИК или електронен автограф презПортала за електронни услуги на Национална агенция за приходите “, напомня шефът на офис на Национална агенция за приходите Плевен Цветомила Потурлиева.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните условия може да се получи в уеб страницата на приходната организация:www.nap.bgи на телефоните на Информационния център на Национална агенция за приходите: 02/9859 6801 или 0700 18700 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР