От здравните власти във Видин отричат твърденията, че пациент с

...
От здравните власти във Видин отричат твърденията, че пациент с
Коментари Харесай

От РЗИ във Видин отричат пациентa в тежко състояние в Гара Орешец да е върнат в дома

От здравните управляващи във Видин отхвърлят изказванията, че пациент с влошено положение е върнат в дома, стана ясно от думите на шефът на РЗИ Венцислав Владински.
Заразените с COVID-19 в обществения дом във видинското село Гара Орешец няма да бъдат приети в болница, сподели още Владински.
"Няма къде да бъдат настанени възрастните хора. Кореспондирал съм с щаба и се е взело решение. В нашата болничното заведение няма задоволително кревати за тези 8 индивида, те са оставени в дома на 2рия етаж под изолираност. Вече има и доктор, който ги е прегледал, назначил е лекуване и стартира към този момент той да води сметка за тях ", съобщи той.
Пациентите нямат признаци, с цел да постъпят на болнично лекуване, изясни през вчерашния ден основният държавен здравен специалист доцент Ангел Кунчев.
Според кмета на Община Димово Светослав Славчев е неприемливо еднакъв личен състав в Дома да се грижи и за здрави, и за инфектирани с ковид.
"Същият този човек с кола за спешна помощ е докаран в болничното заведение, пуснати са проучванията, направена е рентгенова фотография и няма пневмония, просто има кашлица. Кмета ми рапортува, че има 2 дами в тежко състояние, безусловно погрешно. Лично шефа на районната здравна каса дружно с доктора, който се занимава с дома са влезнали в дома. Всеки пациент е бил прегледан от лекаря и е премерена температурата. Само трима от тях са имали 37.5 градуса температура ", съобщи той.
Заразените домуващи са отделени от здравите на обособен етаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР