от Юридическия факултет (ЮФ) на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ Тодор

...
от Юридическия факултет (ЮФ) на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ Тодор
Коментари Харесай

Студент с приз за най-добър говорител в състезание по международно хуманитарно право

от Юридическия факултет (ЮФ) на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ Тодор Рогошев, беше отличен с наградата за най-хубав представител по време на присъединяване си в лятно учебно заведение и съревнование по интернационално филантропично право (МХП), проведени от Истанбулския институт по интернационално право, Международния комитет на Червения кръст и Турски Червен полумесец - Kirimli Dr. Aziz Bey International Humanitarian Law Moot Court CompetitionAdvanced Summer School. Тодор Рогошев бе един от членовете на представителния тим на ЮФ на ПУ „ Паисий Хилендарски “, който доближи до полуфинал на надпреварата.
Останалите участници от висшето учебно заведение бяха Виктория Стоянова и Франческо Ночев. Отборът е единственият от България, позволен за присъединяване в събитието. Тримата студенти са членове на Клуба по интернационално филантропично право към Юридическия факултет на Пловдивския университет, а присъединяване им е подкрепено от Българския Червен кръст и Регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Белград, като част от напъните за разпространяване и промоция на нормите на МХП. Лятното учебно заведение и надпреварата бяха предопределени за студенти по право и се организираха напълно във виртуална среда. Темите на надпреварата включваха редица проблеми като: приложимост на самостоятелни оръжия, окупация, военнопленници и отбрана на медицинските лица по време на въоръжени спорове.
 Заради ковид: Огромен интерес към родните университети Заради ковид: Огромен интерес към родните университети
Бум на кандидат-студенти регистрират огромните университети в страната през актуалната акция. В някои от тях растежът е с над 50%, оповестява...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР