От юни в столицата полицаите по пътищата ще се увеличат

...
От юни в столицата полицаите по пътищата ще се увеличат
Коментари Харесай

Шефът на СОС: От юни в столицата полицаите по пътищата ще се увеличат с 200 души

От юни в столицата служителите на реда по пътищата ще се усилят с 200 души. Това са общо 50 нови патрула, съобщи председателят на СОС Георги Георгиев след съвещание, на което бяха обсъдени предприетите и планувани ограничения за пътната сигурност на територията на Столична община.

По думите му значимо е и слагането на камери за скорост. " Предстои доста работа в Народното събрание, с цел да се оправим с казуса на национално равнище и да има достъп до всички общински камери. Ресурсите на Министерство на вътрешните работи са лимитирани, а процедурите - мудни, по тази причина предлагаме хилядите камери в цялата страна и 600-те в София да бъдат предоставени със законодателна смяна на Министерство на вътрешните работи. Министърът поддържа тази концепция ", уточни той. И добави, че спомагателни камери ще бъдат закупени за Министерство на вътрешните работи. 

Според него метрото няма по какъв начин да бъде оставено без защита, с цел да има служители на реда на пътя. " На " Черни връх " са построени острови за притеснение, има ограничители за скорост и легнали служители на реда. Има специалисти в Следствен отдел към окръжна прокуратура, които дружно с КАТ подхващат дейности по обезопасяване на инфраструктурата, само че няма какво да спре 60-те коли, които се движат с 200 км/ч по Околовръстното ", акцентира Георгиев, представен от Нова тв. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР