От юни 2022 г. да се забрани движението на каруци

...
От юни 2022 г. да се забрани движението на каруци
Коментари Харесай

София без каруци от юни 2022 г.

От юни 2022 година да се забрани придвижването на каруци в София. Това предложение ще бъде импортирано в Столичния общински съвет, заяви шефът на транспортната комисия Карлос Контрера.

Заложено е контролът да се реализира от три институции - Столичен инспекторат, общинска полиция и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ". При улавяне на каруца в София ще се задържа и транспортното средство и конят, който може да бъде върнат на притежателя при възнаграждение на разноските за издръжката на животното. За краткотрайно арестуваните коне ще се грижи " Екоравновесие ".

Следващите седмици ще бъдат прегледани и предложение свързани с бус лентите и обезпечаване на приоритет на публичния превоз.

Контрера разкри, че с групата на ГЕРБ-СДС си слагат за цел до 2025 година всички рейсове да бъдат със стандарт евро 6.

В момента се разисква да бъдат закупени нови 12 електробуса с концепцията да се сътвори довеждащ превоз до метрото за жителите на Дружба-1 и Дружба-2. " Не сме се отказали от опциите да търсим пари за възобновяване на возилата в градския превоз ", съобщи Контрера.

За моментната обстановка в превоза Контрера регистрира, че към септември загубите възлизат на 44 млн. лева.

" В идващите дни ще преценим по какъв начин СОС още веднъж публично да изиска помощ от страната. Общината съвсем сама изнесе рецесията в превоза. " Метрополитен " към този момент заплаща с 1 млн. лева повече електрическа енергия спрямо предходната година ", изясни шефът на транспортната комисия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР