От юли природният газ поскъпна с 10,81%, парното – средно

...
От юли природният газ поскъпна с 10,81%, парното – средно
Коментари Харесай

Аларма От Кнсб: Очаква Ни Солена Зима! Ето С Колко Ще Поскъпнат Животът И Основните Стоки Тази Есен!

От юли природният газ нарастна с 10,81%, парното – приблизително със 7,33 на 100, а електрическата енергия – приблизително с 2,03%. Най-сериозен ще е ударът за столичани, защото над 60% от тях се отопляват на парно. Ако до момента междинната им сметка за отопление и топла вода и е била 150 лв., през идващите зимни месеци се чака тя да скочи с най-малко 11 лв.. Това значи спомагателен разход от 55-60 лева за целия сезон.

Отоплението, осветлението и топлата вода съставляват към 12% от всички разноски на фамилията, пресмятат от КНСБ. Разходите ни за тях ще скочат с към 2-3 на 100. Статистиката на КНСБ демонстрира и очакване за по-голяма енергийна беднотия през зимата на 2018 година Според Евростат 36,5% от хората у нас нямат опция да поддържат дома си задоволително топъл.

Очаква се по-късно повишаване верижно нагоре да тръгнат и цените на съществени артикули и услуги - в химическата промишленост, в производството на самун и хлебни артикули, млечните артикули, както и в секторите, в които превозът, логистиката и горивата заемат огромна част от разноските за произвеждане.

„ В момента цената на пшеницата е с 35% по-висока по отношение на цената през 2017 година Заради това има и нарастване на брашното, написа Пик. Няма по какъв начин цената на българския самун да бъде дълго време друга от европейската ”, сподели пред Нова телевизия специалистът от Института за синдикални и обществени проучвания към КНСБ Виолета Иванова.

„ За да имаме квалифицирана работна мощ и тя да остане в България, бизнесът е заставен да усилва работната заплата. Около 70% от работещите обаче получават под междинната заплата, която е към 1200 лв. ”, добави ръководителят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР