От юли 2017 година при нас питейната вода е спряна.

...
От юли 2017 година при нас питейната вода е спряна.
Коментари Харесай

Година по-късно – хотелиери в Троян продължават да се оплакват от липса на вода

От юли 2017 година при нас питейната вода е спряна. Така обединени в съдружие „ Чифлика ” хотелиери от Троян се оплакват, че още няма решение.
Прекъснат е водопроводът за хотелите, като хотелиерите са сигурни, че това се случва, тъй като те повдигат въпроса пред локалната власт за качеството на ВиК услугите. В курорта няма законно ВиК, твърди Григорий Костов, един от хотелиерите. Според него, това „ частно ВиК ” – компания „ Дад ”, нямало документи за надзор над водопровода, само че твърди, че хотелиерите си плащали. Общинското ВиК на Троян отхвърля да ни зареди, добави Костов пред Нова телевизия.
Друг хотелиер споделя, че си има разрешителни за студена и топла вода, само че няма такава от 2,5 години.
Не сме ВиК оператор, водопроводът е наша благосъстоятелност и го поддържаме за задачите на нашия хотел, отвърнаха от „ Дад ”, които отхвърлят да знаят какво става с „ сътрудниците ”. Дойдоха виновни лица и откриха къде е пресечен водопровода, отвърнаха хотелиерите.
Зам.-кметът на Троян Бистра Чолакова изброи, че имало разновидности за водовземане, предоставено било на външен ВиК експерт да каже кой от общо три разновидността е най-изгоден. А от Басейнова дирекция споделят, че има 5 разрешителни за доставяне с повърхностни води. „ Община Троян няма воля да реши казуса ”, уверени са хотелиерите, като споделиха, че са подготвени да влагат. Какво беше ситуацията преди съвсем една година – припомнете си в тази публикация!
В момента въпросните хотелиери употребяват единствено минерална вода. Какво споделиха същите хора преди година – припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР