От януари т.г. Държавната агенция Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с

...
От януари т.г. Държавната агенция Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с
Коментари Харесай

Пламен Тончев: ДАНС разследва от януари тримата задържани за шпионаж във Великобритания

От януари т.г. Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), взаимно с партньорски служби, е работила по случая с тримата българи арестувани във Англия за хипотетичен шпионаж в интерес на Руската федерация, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.

Той добави, че се е работило доста интензивно, като организацията е била известена за задържането на българите. Тончев добави, че е било формирано досъдебно произвеждане в Софийската градска прокуратура, както и че за случая е известен министър председателят.

На 15 август Би Би Си заяви, че трима българи са били арестувани във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия. Медията заяви имената на тримата, като разгласява и фотосите им. Българите са били арестувани през февруари, само че за ареста беше обявено в средата на този месец. Оттогава те са в предварителния арест.

След това от Софийската градска прокуратура оповестиха, че има формирано досъдебно произвеждане по случая през март и че повече информация не може да бъде предоставена поради класифицирана информация.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР