От януари насам чрез своя ваксинационен план и неговото изпълнение

...
От януари насам чрез своя ваксинационен план и неговото изпълнение
Коментари Харесай

Експерт: Повечето българи не вярват в медиите

От януари насам посредством своя имунизационен проект и неговото осъществяване България разреши да умират и да се разболяват доста тежко най-уязвимите хора – възрастните и тези с избрани хронични болести. Това мнение изрази Димитрина Петрова от Българска общественост за демократична народна власт. Тя счита, че има липса на правдивост и аморалност в процеса на имунизация у нас, които не се разясняват в медиите.
Процесът с неналичието на правдивост е самичък за себе си - той би трябвало да се отдели от тематиките за неналичието на ваксини и подправените вести, означи Петрова.
В предаването „ Преди всички “ тя изложи изводите от плана „ Независимост на медиите и достъп до информация по отношение на Covid-19 в България “, който е изследвал уязвими групи от обществото – малцинства, лишени от независимост, жители на обществени домове.
„ Преобладаващото голям брой от нашите респонденти не имат вяра на медиите “, акцентира Димитрина Петрова.
Тя свързва това с общата степен на песимизъм и съмнение в обществото към институциите въобще и приобщаването на главните, централни медии към институционалната среда.
„ Това не е толкоз характерно единствено за България, само че съгласно мен в България е напът да излезе това, че степента на съмнение към медиите е доста по-висока, тя е още по-висока в уязвимите групи. “
„ Общото обръщение е – комплицирани сме, объркват ни медиите. Оттук към този момент има една крачка до това за какво не объркват “, разяснява Димитрина Петрова.
Позицията на медията не е задоволително дистанцирана от това, за което се приказва. Журналистът не си е направил домашното, не е застанал на гледната точка на обективната истина, а като рупор дава глас на другите отзиви, без да се ориентира в съотношенията сред престижите, разясни Петрова.
В България степента на безрезервно приемане на някакви разновидности на тайни теории е по-висока, посочи още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР