От WTA обявиха официално календара си за началото на 2021

...
От WTA обявиха официално календара си за началото на 2021
Коментари Харесай

WTA обяви официално календара си за началото на сезона

От WTA оповестиха публично календара си за началото на 2021 година. Заради пандемията от ковид в WTA направеният календар е единствено за януари и февруари.

Сезонът в женския професионален тенис ще стартира с шампионата в Абу Даби на 5 януари. Той ще продължи до 13 януари, а от 10 до 13 януари са планувани квалификациите на Australian Open, които ще се проведат в Дубай.

След края на пресявките за шампионата от " Големия шлем " в Мелбърн играчите ще се насочат за Австралия, където следва 2-седмична наложителна карантина.



Между 31 януари и 7 февруари в " Мелбърн Парк " ще се проведат по едно и също време два обособени подгряващи шампионата, а на 8 февруари стартира Откритото състезание на Австралия.

Интересното е, че във втората половина на Australian Open (от 15 февруари) ще се организира обособен шампионат в Мелбърн, в който ще могат да се включат отпадналите през първата седмица на конкуренцията от " Шлем " -а играчи.

Организаторите на Australian Open към този момент потвърдиха тези дати и прецизираха, че през 2021 година в Мелбърн играчите ще се борят за трофеите на сингъл и двойки, като ще има и съревнование за тенисисти в инвалидни колички.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР