От вторник Zalando добавя 1 500 продукти за мъже -

...
От вторник Zalando добавя 1 500 продукти за мъже -
Коментари Харесай

Zalando навлиза на пазарите в Австрия и Полша

От вторник Zalando прибавя 1 500 артикули за мъже - за грижи за кожата, тялото и косата.

© Hannibal Hanschke Още по тематиката
Продажбите на H&M в България остават съвсем непроменени

За третото тримесечие на 2018 година приходите в страната са 38 млн. лева
27 сеп 2018
Акциите на Zalando паднаха с 20% след предизвестие за по-ниска облага

Онлайн магазинът упреква по-дългия летен сезон за пониженото търсене на по-скъпи облекла
19 сеп 2018
H&M се изправя против новата онлайн действителност

Потребителите на компанията понижават поради появяването на онлайн играчи в ритейл бранша
14 фев 2018 Германският онлайн магазин за облекла Zalando уголемява козметичния си бизнес, като се ориентира към пазарите в Австрия и Полша. Също по този начин компанията разгласи в четвъртък, че прибавя към асортиментната си гама и мъжки козметични артикули, оповестява Reuters.

Амбицията

От Zalando се надяват, че с предлагането на артикули за хубост компанията ще компенсира спада в междинния размер на поръчките, който се е отразил на облагата на компанията. Седемдесет % от клиентите ѝ, които си поръчват козметика, пазарят и фешън продукти.

Основаният в Берлин онлайн магазин стартира да предлага козметични артикули за дами в Германия през март месец тази година. В момента в листата има общо 7 хиляди продукта на 150 марката. През юли компанията отвори и първия си физически магазин в столицата на страната, където продава козметика.

От вторник Zalando прибавя 1500 артикули за мъже - за грижи за кожата, тялото и косата. Те ще са от общо 25 марката, като в листата влизат House 99 - компанията на футболната звезда David Beckham, и Clarisonic към L’Oreal. От компанията обявиха, че имат планове да разширят козметичната си бизнес, като доближат до пазарите в Австрия и Полша.

По-слаби резултати

Миналия месец акциите на онлайн магазина паднаха с повече от 19%, откакто веригата предизвести, че годишните доходи ще бъдат по-ниски от предстоящото. Zalando упрекна за по-слабите си резултати " дългото и горещо лято ", поради което есента ще настъпи по-късно. Трудност съставлява и мощната конкурентна среда в лицето на компании като H&M, Amazon и ASOS, които също ускоряват козметичните си бизнеси.

Германската фешън верига вижда голям капацитет в новата си цел, макар че едвам 5% от покупките онлайн са за артикули за хубост, до момента в който 15% са за фешън облекла и аксесоари. " Въпреки предизвикателно изменящата се пазарна среда продължаваме да влагаме в напредък и ще се придържаме към задачата да удвоим бизнеса си до 2020 година ", споделя Рубин Ритър, зам.-изпълнителен шеф на компанията.

Zalando отпразнува 10-годишнината си през септември и сега се счита за една от най-успешните компании, почнали като стартъпи в Берлин. Първоначално е почнала активността си като онлайн магазин за джапанки, само че е прераснала в един от най-големите фешън онлайн ритейлъри в Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР