"От всичко, което мразя в политиката, най-мразя празнословието. Ще ви

...
"От всичко, което мразя в политиката, най-мразя празнословието. Ще ви
Коментари Харесай

Асен Генов разби Радан Кънев и Зелените


"От всичко, което ненавиждам в политиката, най-мразя празнословието. Ще ви дам два-три образеца:
Първо, не е правилно това, което споделя Кънев, че "вече са в първа лига ". Или най-малко не е правилно напълно. Ако приемем, че един мандат в Екологичен потенциал е "първа лига ", ДСБ си бяха в Първа лига и преди този момент. Малинов им беше център нападателят в Европарламента.
Второ, не бих твърдял самоуверено, че 117 хиляди гласа са победа, на фона на очевидната загуба на поддръжка в безспорен брой гласове (няма да напомням аритметиката с броя на гласувалите).
Трето, не знам в какви връзки са водачите на водещите обединения (Зеленото придвижване тотално се обезличи, продавайки се на безценица няколко пъти на партията на Христо и Антоанета), само че е явно преместването на центъра на въздействие в обединението. Ако на предходните избори Да, България имаше забележим превес (брой гласове) то в този момент, при безспорната готовност на партийните ядра да се гласоподава с преференции за "нашия човек ", Радан Кънев има двойно повече персонални преференции от двете най-разпознаваеми ляво демократични лица в листата на Да, България – Тафров и Спирова.
Именно тъй като разломът е идеологически (на Кънев няма да му е елементарно да го играе либерал за пред сътрудниците и консерва за пред ортодоксалните костовисти), напрежението вътре в обединението няма да утихне елементарно и може даже да се усили.
А заканите за София и локалните избори на този декор са жалка патетика...
А, в този момент ме оплюйте. "

Вижте повече...
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР