От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната

...
От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната
Коментари Харесай

Нинова: От всички вреди на сглобката - промяната в Конституцията е най-голямата

" От всички вреди, които сглобката нанесе на страната до момента, смяната в Конституцията е най-голямата ". Това разяснява пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думитеѝще употребяват всички вероятни средства, с цел да спрат измененията в главния закон.

Нинова посочи, че с двойното поданство за депутати и министри се предава националния суверенитет, като посочи, че към този момент страната може да се ръководи от непознати жители.

Относно правосъдната промяна, Нинова изрази мнение, че не цели никаква правдивост и самостоятелност на правосъдната система.

" Днес е исторически ден за България - най-сетне имаме парламентарна република в пълнияѝсмисъл. " Товазаявипред журналистипредседателятнаПГнаДПСДелянПеевскислед признатите промени в Конституцията.

Като идващ приоритет Пеевски уточни правосъдните закони и едвам по-късно регулаторите.

Според „ Възраждане “ с измененията в Конституцията е осъществено безвластие, което накърнява националната сигурност на Републиката. Пред публицисти в Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов съобщи, че с измененията се узаконява националното изменничество.

Той посочи, че са съвсем подготвени с конституционната си тъжба, като групите на „ Възраждане “ и „ ИТН “ ще я внесат.

Според съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков измененията вКонституциятадават вяра, че със идващите стъпки, които няма да са лесни, щесе стигне до една обективна европейска страна.

Той посочи, че идващите стъпки са измененията в ръководството на регулаторите и попълването на новите позиции, които се отварят след признатите промени в главния закон.

Приетите промени в Конституцията са по-добри от тези, които бяха импортирани. Това мнение изрази пред публицисти в коридорите на Народното събрание правосъдният министър Атанас Славов.

Според него измененията са гаранция, че България ще остане деен член на Европейски Съюз и парламентарна република.

Припомняме, че депутатите взеха решение да лимитират пълномощията на основния прокурор и на президента, когато става въпрос за сформиране на служебни държавни управления. Сред одобрените промени в Конституцията се включва опцията за българи с двойно поданство да бъдат избирани за депутати, при изискване че са обитавали в страната през последните 18 месеца.

Одобрените промени съставляват забележителна промяна и ускоряват присъединяване на българите с двойно поданство в политическия развой.След предстоящото трето гласоподаване, промените ще бъдат дефинитивно въведени в главния закон на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР