От всички, които искат бебе, само 30% жени забременяват веднага,

...
От всички, които искат бебе, само 30% жени забременяват веднага,
Коментари Харесай

Жените с широк ханш раждат по-лесно? 13 псевдонаучни факта за бременността

От всички, които желаят бебе, единствено 30% дами забременяват незабавно, 85% - в течение на 12 месеца, а останалите могат да чакат с години и даже да потърсят лекарска помощ. Но 100% от бъдещите майки търсят детайлности за бременността и раждането. А интернет е меката на информацията и… дезинформацията, по тази причина нищо чудно да се натъкнем на спорни, лъжливи и даже рискови изказвания за този толкоз значим интервал.

AdMe.ru сортира най-популярните псевдонаучни обстоятелства, с цел да не им имаме вяра повече.

Жените с необятен ханш раждат по-лесно

Ти си „ тясна “, ще родиш трудно… Много дами са чували това, само че широчината на горната част на бедрата няма нищо общо с размера на родовия канал. При раждането си бебето минава пред кръглия отвор в средата на таза и неговият размер не зависи от ширината или  в средата на таза, който извън не може да се види. Размерът на канала е друг за всички дами и не зависи от размера на бедрата.

По формата на корема ще разберем дали е момче или момиче

Понякога в действителност съответствува, само че, в случай че беше истина, щеше да е доста комфортно. Само че е невероятно, тъй като на размера и формата на корема на бременната въздействат единствено две неща: размерът на плода и неговата поза в утробата. Половата принадлежност на бъдещото дете не е указана във формата на тялото на майката.

Честите процедури с ултразвук могат да навредят на плода

Няма никакви научни доказателства, че пренаталното проучване на плода в утробата може да повлияе на майката или на нероденото дете. Ултразвукът съставлява високочестотни звукови талази, които се изобразяват на екран.

Интензивността на тези талази е ниска, а самата процедура продължава единствено няколко минути. Опасност може да възникне, в случай че продължи прекомерно дълго, а експертите не позволяват това.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР