От всички диагностицирани с рак на гърдата хора в САЩ,

...
От всички диагностицирани с рак на гърдата хора в САЩ,
Коментари Харесай

Мъжът, който на 38 години се бори с рак на гърдата

От всички диагностицирани с рак на гърдата хора в Съединени американски щати, 1% са мъже. И истината е, че по-голямата част от мъжете, които чуват тази диагноза, въобще нямат визия, че тя може да сполети и тях. Това е и една от главните аргументи множеството мъже с рак на гърдата да бъдат диагностицирани доста по-късно от дамите.
 Мъжете и някои не толкоз известни и даже изненадващи обстоятелства за техните тела
Странните неща, които могат са се случат с мъжкото тяло

Оказва се, че мъжете и дамите не са толкоз разнообразни

За злощастие Зак Ярброу попада в този 1% мъже, които заболяват от рак на гърдата. Но и той, сходно на множеството, в началото отхвърля сходна опция и дълго подценява признаците.

Всичко стартира преди пет години, когато просто до момента в който плува с дребните си дъщери, за първи път усеща нещо съмнително под лявото си зърно. Струва му се необичайно, само че не се замисля какво ли би могло да бъде.

Така през идващите няколко месеца 38-годишният мъж пътува по света и се състезава в професионални шампионати по лов на риба. Междувременно бучката пораства и в един миг доближава до размерите на топка за голф. Чак тогава той осъзнава, че към този момент е извънредно неотложно да отиде на обзор.

Специалистите го пращат на мамография и биопсия, чийто резултати потвърждават диагнозата рак на гърдата. Още по-лошото е, че заболяването се е популяризирала в лимфните възли. Лекарите забелязват даже и петна по белия му дроб. Следват още проучвания и на Зак му е обявено, че е в четвърти етап на заболяването.

За да спасят мъжа, медиците му правят радикална мастектомия, т.е. отстраняват зърното, ареолата, мускулите и лимфните възли към гърдата. Зак споделя, че интервенцията е предходна безпроблемно и след нея е останал в болничното заведение единствено два дни. Още на идната седмица пък към този момент се е състезавал в рибарски шампионат, написа Insider.

След това обаче му се постанова да стартира с химиотерапия и лъчетерапия. " Тъй като съм бил състезател през целия живот и съм играл футбол още от колежа, имах доста мощна воля, от която да черпя. Баща ми ми сподели да подходя към лекуването просто като към следващата футболна контузия. Този метод на мислене ми оказа помощ да мина през 12 цикъла химиотерапия, повече от 36 лъчетерапии и редица клинични проби и пробни лекувания ", спомня си Зак.

Към днешна дата той е към този момент на медикаментозен режим и върви на химиотерапия един път на три седмици. Добрата вест е, че тялото му реагира добре на лекуването.
 Ракът на гърдата и признаците, които не трябва да подминаваме
Симптомите на рака на гърдата, които не трябва да подминаваме

Често бучки няма, само че рак има

" Оптимист съм, защото всеки ден се създават нови лекувания за рак. Психически съм се решил да продължа да пребивавам живота си както до момента. Просто има още доста какво да изживея ", приключва вдъхновяващо Зак.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР