От всички 6816 язовира в страната няма нито един с

...
От всички 6816 язовира в страната няма нито един с
Коментари Харесай

Кирил Войнов: Няма язовири с неустановена собственост

От всички 6816 язовира в страната няма нито един с неустановена благосъстоятелност. Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ Кирил Войнов, и.д. ръководител на Държавната организация за Метрологичен и механически контрол.

Общият брой на язовирите в страната е 6816, а от тях за ремонт са 858, за незабавен ремонт - 414.

Вече има решение на държавното управление за започване на поправки на 16 язовира, дружно с язовирите " Огоста " и " Бели Искър ", съобщи Кирив Войнов от Държавната организация за метрологичен и механически контрол.
 Язовирите Язовирите "Огоста " и "Бели Искър " ще бъдат ремонтирани главно
Два рискови язовира - „ Огоста " и „ Бели Искър " ще бъдат ремонтирани с пари от бюджета, реши държавното управление.

За всеки изхарчен лев ще има отчетност, увери той.
Кирил Войнов, и.д. ръководител на Държавната организация за Метрологичен и механически контрол: Решението на държавното управление е всички язовири, от които органите на локалната власт желаят да се освободят, да се дават.
Общините имат 5900 общински язовири, като от тях огромен брой ще се трансферира към новото държавно дружество, което да се грижи за тях, добави Войнов.
Кирил Войнов, и.д. ръководител на Държавната организация за Метрологичен и механически контрол: Правителството пое ужасно огромна отговорност със основаването на това държавно дружество.  Държавата поема стопанисването на язовири Държавата поема стопанисването на язовири
Парламентът реши да бъде основано Държавно дружество "Управление и стопанисване на язовири ". Това стана с приемането на второ четене на промени в З...

От всички 6816 язовира няма нито един с неустановена благосъстоятелност, съобщи Кирил Войнов. След като общинските язовири бъдат трансферирани на Държавното дружество, страната става притежател, добави той.

Не е правилно, че условията и критериите към водоемите се принизяват с новия закон, посочи Кирил Войнов.

Започва масирана инспекция на бензиностанциите, която ще ревизира качеството на горивото и на бензиноколонките, като ще се употребяват и мобилни лаборатории. Увеличават се случаите с газови бутилки, част от които са остарели и непроверени, добави Кирил Войнов.
 Няма рискови язовири в Столична община, заяви Йорданка Фандъкова Няма рискови язовири в Столична община, заяви Йорданка Фандъкова
Няма рискови равнища на язовири и заплаха от наводнения на територията на Столичната община, заяви кметът Йорданка Фандакова след инспекция на язовир Мъ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР