От време на време в медиите се повявяват материали, които

...
От време на време в медиите се повявяват материали, които
Коментари Харесай

Опасно ли е да зареждате телефона си в автомобила?

От време на време в медиите се повявяват материали, които настояват, че в случай че зареждате своя телефон, до момента в който пътувате в автомобила си на път за работа, вредите на батерията. Всъщност, това е погрешно.

Вярно е, че USB-порта в по-новите коли (или употребяваните адаптери от 12V вход за запалка към USB) зареждат телефона ви много по-бавно, по отношение на зарядното у дома - и изключително в случай че устройството идва с така наречен " бързо зареждане ". Но в действителност това никога не вреди на телефона, а в противен случай - даже може да помогне батерията ви да резервира по-голям потенциал за по-дълго време.

Колкото по-бавно е зареждането, толкоз по-малко стрес изпитва батерията, демонстрира и проучване на Battery University. Това е изключително годно при зареждането на батерия, която има над 50% заряд. И е една от аргументите така наречен " бързо зареждане " при телефоните (а към този момент и при електромобилите) да се изключва нормално при 70 или 80% разполагаем заряд.

По-бавното зареждане (а и разреждане, както сочат данните на Battery University) водят до по-голяма опция батерията да задържи по-голям потенциал при избран брой цикли на зареждане и разреждане.

Бавното зареждане оказва помощ на батерията и с още нещо. При преноса на сила, батерията се загрява. А топлината е нейн зложелател. Някои производители, да вземем за пример Apple, предлагат зареждането да става при околна температура сред 0 и 35° C. Зареждането при по-високи температури може да повреди способността на батерията да задържа потенциал (тоест да " пада " по-бързо). Дори държането на батерия при прекомерно висока температура може да я повреди. Ниските температури също въздействат на батерията, само че единствено краткотрайно.

Цитираните в публикациите проблеми, като " вашето устройство може да не се зареди въобще ", в действителност произлизат от самите зарядни. Няма проблем да зареждате телефона си в автомобила, само че е значимо да употребявате качествени адаптери и кабели, сертифицирани от производителя. При фалшив кабел зареждането може да е прекомерно постепенно и несигурно, а при на ниска цена адаптер може да липсва надзор на напрежението. Затова постоянно се уверявайте, че ползвате истински аксесоари или такива от известни снабдители, а не артикул на непознати марки - колкото и по-евтини да са те.

Неправилно функциониращото или развалено зарядно устройство може да обезпечи неуместно зареждане за телефона, което може да докара до прегряване, щета на вътрешните съставни елементи или, в редки случаи увреждане на устройството, предизвестяват специалисти.

Друг постоянно представен проблем свързва зареждането на телефона ви с акумулатора на автомобила. Разбира се, в случай че акумулаторът ви не може да обезпечи задоволително ток, с цел да започва автомобила, откакто сте заредили вашия телефон (с потенциал на батерията на телефона от приблизително към 3 000 mAh и потенциал на акумулатора сред 60 и 72 Ah), е време да се замислите дали не ви е необходим нов батерия или проверка на алтернатора. / money.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР