От Воля“ продължават да настояват Законът за социалните услуги да

...
От Воля“ продължават да настояват Законът за социалните услуги да
Коментари Харесай

Воля искат отлагане на Закона за социалните услуги с 1 година

От „ Воля “ не престават да упорстват Законът за обществените услуги да бъде отсрочен с една година, а не с 6 месеца, каквото предложение през вчерашния ден обществената комисия одобри. Очаква се в петък отлагането да бъде гласувано дефинитивно.

След среща със обществения министър Деница Сачева депутатите на Марешки показаха, че споделят паниките на протестиращите родители и Народното събрание е задължен да огледа деликатно закона преди той да влезе в действие.

„ Воля “ е в непрекъснат контакт с организации на родители, учители и обществени служащи. Споделяме паниките на всички тях, има двусмислени тълкувания и опасения за безграничната власт на Неправителствени организации, които са регистрирани в България и в чужбина. Основният въпрос е дали някой се пробва да прокарва непознати идеологии пред българите под предлога, че това е грижа за нашите деца. Социалните услуги са обвързване на страната. НПО-тата могат единствено да оказват помощ, само че не и да им се вмени грижата за обществено слабите и за децата. Според нас би трябвало да се откри баланс децата в риск да бъдат предпазени от принуждение, само че не това да тормози останалите родители и фамилиите “, уточни депутатката Елена Пешева.

„ Притеснени сме, не че някой се пробва да прокара непозната идеология, а че е допустимо тази тематика да се употребява за съзнателна дестабилизация на страната и също сме на мнение, че в случай че не престават да се радикализират митингите, вместо да понижава напрежението, може би би трябвало да търсим друга причина за това “, сподели пък общественият министър Деница Сачева.

Тя отново повтори, че поддържа отлагането на закона с 6 месеца и добави, че времето ще се употребява за разяснение на текстовете в закона и намирането на най-хубавото законово решение.-->

Сачева посочи, че и в този момент Неправителствени организации дават обществени услуги, като най-вече става дума за организации на родители на деца с увреждания.

И през днешния ден протестиращи родители се събраха пред Народното събрание. Те не са задоволени от решението за отсрочване на Закона за обществените услуги, а желаят цялостната му анулация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР