От Воля и ВМРО размениха декларации в пленарна зала. Лидерът

...
От Воля и ВМРО размениха декларации в пленарна зала. Лидерът
Коментари Харесай

Воля поиска отново оставките на Каракачанов и Симеонов

От " Воля " и Вътрешна македонска революционна организация размениха заявления в пленарна зала. Лидерът на " Воля " Веселин Марешки още веднъж настоя за оставките на вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Според Марешки Каракачанов би трябвало да си отиде поради абсурда с пазаруването на българско поданство, а Симеонов - поради обидите към майките на деца с увреждания. Ние ще се борим до дъно да изкореним тези двамата от българското държавно управление, съобщи водачът на " Воля " и добави, че в случай че те останат във властта, това щяло да е победа за байганьовщината и простащината. В декларацията си Марешки цитира думи на някогашен зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Костадин Костадинов, с които той твърди, че същинският проектант на незаконната скица с българското поданство е водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Марешки си разрешава от трибуната на Народното събрание да лъже и заблуждава, отговори секретарят на ПГ на Обединените патриоти и учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов. Той акцентира, че нито против Вътрешна македонска революционна организация, нито против Каракачанов има повдигнати обвинявания. Но против Марешки има повдигнати обвинявания за рекет, изнудване и побой, уточни Ангелов и добави, че таман този човек държи морална сметка на Вътрешна македонска революционна организация. На Вътрешна македонска революционна организация ли постановиха санкция за нелоялна конкуренция или на компаниите на Марешки, попита депутатът и добави - " той си наредил всичките от компанията депутати и приказва кой с кого бил другар ". Според Ангелов Марешки би трябвало да си подаде оставката като зам.-председател на Народното събрание, до момента в който не приключат всички правосъдни каузи против него, с цел да не уронва престижа на Народното събрание. Костадин Костадинов съди Марешки за побой, а Марешки го цитира в Народното събрание, представете си защо става въпрос, разяснява Ангелов.

Всички, които набеждават и клеветят Вътрешна македонска революционна организация, до един ще бъдат съдени, тъй като този панаир няма да бъде простен на никого, акцентира Ангелов. Този цирк удря върху политиките за българите в чужбина, счита той. По думите му незабавно Сърбия се е възползвала от това и е арестувала четирима в деня на будителите. Ангелов попита за кого работят медиаторите в Македония, Сърбия, Украйна, България. Работят ли за техните служби или за българските служби, или и за едните, и за другите и 20 години никой не ги закача, разяснява той. Най-лесно е да набедиш Вътрешна македонска революционна организация и Каракачанов, сподели Ангелов. Само, че Вътрешна македонска революционна организация 30 години единствено е дало и е дало повече от българската страна, сподели той и добави, че организацията ще преживее всички удари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР