От военна гледна точка Русия няма необходмост от използването на

...
От военна гледна точка Русия няма необходмост от използването на
Коментари Харесай

Шойгу: Няма необходимост Русия да използва ядрено оръжие в Украйна

" От военна позиция Русия няма необходмост от потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна, с цел да реализира поставените цели ". Това съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на Х Московска конференция по интернационална сигурност.

По думите на министъра, главната задача на съветските нуклеарни сили е сдържането на вероятно нуклеарно нахлуване.

" Използването (на нуклеарното оръжие, бел. ред.) е лимитирано до изключителни условия, които са тъкмо избрани в основополагащите съветски документи, които са отворени за необятната общност ", съобщи Шойгу.

" Плановете на Запада да реализира стратегическо и икономическо намаляване на Русия търпят провал. Доларът не доближи тавана от 200 рубли, както предвиждаше американският президент, съветската стопанска система устоя ", съобщи още Шойгу.

" НАТО се пробва да удължи мъката на киевския режим. При това ние знаем сигурно, че никой в НАТО няма подозрения, че поставените от съветското управление цели на специфичната военна интервенция ще бъдат реализирани ", безапелационен бе Сергей Шойгу.

НАТО претендира за световна доминация, включително в Африка, Азиатско-Тихоокеанския район, в Близкия Изток, посочи Шойгу.

" НАТО смъкна маската. Агресивният темперамент на блока престана да бъде скриван зад формулировката за извънредно отбранителната му съдружна активност. Днес в документите на алианса са влезнали искания за световна доминация. В сферата на ползите на НАТО са включени Африка, Близкия Изток, Азиатско-Тихоокеански район ", съобщи той.

Русия деликатно учи западните трофейни мостри оръжие и регистрира техните качества за повишение на успеваемостта на своите въоръжения, изясни още Шойгу.

Той добави, че в хода на специфичната военна интервенция в Украйна е бил разрушен митът за " супероръжията " на Запада, които той доставя в Украйна. При това съветските оръжия удостоверяват своите по-добри качества, твърди Шойгу.

" Първоначално ставаше въпрос за доставки на противотанковите комплекси " Джавелин ", на някакви " неповторими " дронове. В последно време в ролята на западни супероръжия се показват реактивните системи за залпов огън HIMARS и далекобойни гаубици. Но и тези въоръжения ги смиламе в бойните дейности ", посочи Шойгу.

Твърденията на западните медии, че Русия сякаш щяла да употребява химическо оръжие в Украйна, са неуместни, безапелационен бе Сергей Шойгу. Той подсети, че Русия изцяло е унищожила химическите си оръжия още към 2017 година

Министрът напомни, че провокациите с потребление на бойни отровни субстанции в Сирия станаха визитка на организации като " Белите каски ", спонсирирани от Запада.

" Информационните провокации имат за цел да отвлекат вниманието от откритите в Украйна доказателства за провежданите там неразрешени военно-биологични проучвания от американски експерти ", посочи още Сергей Шойгу.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР