От ВМЗ Сопот обявиха, че договорът с държавния оръжеен търговец

...
От ВМЗ Сопот обявиха, че договорът с държавния оръжеен търговец
Коментари Харесай

ВМЗ - Сопот: Частни фирми са приоритизирани пред Кинтекс при управлението на Никола Стоянов

От ВМЗ " Сопот " оповестиха, че договорът с държавния оръжеен търговец „ Кинтекс “ е нарушен за сметка на частни компании, когато ръководител на борда на ВМЗ е бил сегашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов.

Повод за това станаха изказвания от страна на някогашния шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов, че управлението на ВМЗ-Сопот е основало предпоставки за несъблюдение на контракт с „ Кинтекс “ „ за сметка на приоритизирането на частни компании и по този метод не е защитило държавния интерес “.

Ето и отговора на ВМЗ-Сопот:

" В интервала от 24.04.2022 година до 03.06.2022 година ВМЗ-Сопот е дал на частна компания 20 000 произведения, предопределени по контракта с държавната „ Кинтекс “. Този факт е основал действителни предпоставки за несъблюдение на контракта с „ Кинтекс “ и опасност от изплащането на големи неустойки. Държавният интерес не е предпазен от тогавашното управление. „ ВМЗ “ ЕАД в същия този интервал – от 24.04.2022 година до 03.06.2022 година, се управлява от Никола Стоянов – тогава ръководител на Съвета на шефовете и през днешния ден – длъжностен министър на стопанската система и промишлеността.

С назначението на новия ръб във ВМЗ и изпълнителен шеф Иван Иванов от тогавашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова - от средата на юни 2022 година стартира дейна работа по осъществяването на контракта с „ Кинтекс “.

Нещо повече – изпълнителният шеф Иван Иванов кани във ВМЗ двамата изпълнителни шефове на „ Кинтекс “ Александър Павлов и Валери Гроздев на място да видят създадените произведения и това, че по контракта се работи. Направени са нужните планове за производството и доставката, и към днешна дата са взети всички ограничения договорът да бъде изпълнен навреме, макар, че остарялото управление с ръководител на Съвета на шефовете – служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, е основало предпоставки за несъблюдение на контракта.

Съзнаваме, че изнасянето по този метод на информации, свързани с военното произвеждане, не прави нищо друго, с изключение на да вреди на този бизнес – по тази причина уверяваме заинтригуваните страни, че към този миг няма услови за несъблюдение на контракта. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР